22 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

16° / 10°

Utorak

07.05.

19° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sporazum očajnika

Izvor: Sa jučerašnjeg sastanka

Stav

Comments 4

Sporazum očajnika

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa Fejsbuk profila)

Juče su u Podgorici protagonisti i zagovornici velikosrpske politike u Crnoj Gori, nakon dvije godine sopstvene agonije, pada njihove dvije vlade i dokazane nesposobnosti u vršenju državnih poslova, osim na uništenju sopstvene države, dogovorili resetovanje svojih odnosa i nastavak započetog zatiranja, ove male slobodarske zemlje.

Za nama su dvije njihove vlade...

Ne tako davno, pala je njihova prva klero - šovinistička, "apostolska vlada" koja je započela temeljno urušavanje svih vrijednosti na kojima je počivala crnogorska država. Restlovi te vlade koja je udarila na građanski, sekularni, antifašistički i multivjerski karakter ove zemlje, a ekonomski je obezglavila i urušila svojim projektom za lakovjerne koritaše "Evropa sad" i danas tumaraju crnogorskim političkim prostorom.

Nedavno je pala i njihova druga izdajničko - prevarantska vlada za koju danas saznajemo da je bila, uostalom kao i prethodna u bliskim odnosima sa OKG "Škaljarski kriminalni klan".

Poslije dva debakla i mnogo nanesene štete ovoj zemlji, njihovo najavaljeno "osvježenje" danas više liči na crnogorsko "ledeno doba". Tragovi razaranja i besčašća su svuda oko nas.

I umjesto da se povuku, nakon svih neuspjeha i stvore uslove da se ova nezapamćena kriza riješi izborima, ovi jahači crnogorske apokalipse, baš u strahu od izbora čine sve da ostanu u sjedlu.

Do sada su glumatali svoju posvećenost EU integracijama kroz različite forme prevare, a iza te priče su samo temeljno urušavali Crnu Goru. Sada, sasvim otvoreno, na čelu sa Vučićevom perjanicom DF-om, pokušavaju razoriti ovo što je preostalo vrijednoga u Crnoj Gori, kako bi je tako očišćenu uklopili u dio "srpskog sveta".

Najavljenom saradnjom sa DF-om, URA i Demokrate, skidaju sa sebe i posljednje djelove lažnog Evropskog odijela, navlačeći na svoje noge opanke, a na glavu šajkaču.

Za URA-u, to i nije neka velika cijena, jer je to prevarantska stranka u sigurnom nestajanju, ali za Demokrate i jeste, jer trajno napuštaju evropski i demokratski koncept, ostajući u raljama Rusko-Srpskog hegemonističkog i antievropskog projekta, bez nade i perspektive.

Zato smatram da je jučerašnji sporazum, do sada najtruliji kompromis ovih nesrećnika ili "sporazum očajnika" koji u bijegu od izbora, prave sostvenu izolaciju od evropskih vrijednosti i zatvaranje u Vučićev feud, istočno od raja.

Ovih petnaestak dana pred nama, koliko su najavili da će trajati pregovori, su vrijeme u kojem ćemo vidjeti da li će se baš svi ukrcati na ovu olupinu od broda. Možda neki lukavci (Demokrate) i shvate da je to put bez povratka i da ih ovakva olupina ne može prevesti do sigurne luke. Možda se i predomisle i u posljednjem času vide da je ovo, novo zajedničko putovanje samo klopka, bez perspektive.

Mi koji volimo i poštujemo ovu zemlju, jer za razliku od njih, rezervne namamo, proživjeli smo dvije godine teške agonije, posmatrajući kako nam gaze naše najveće vrijednosti i urušavaju našu zajedničku kuću. Izdržat ćemo i ovo malo vremena što je preostalo ovim uništiteljima sopstvenog ognjišta, jer dobro znamo da nas je mnogo više koji želimo sačuvati ovu zemlju od njih koji bi je popili u čaši vode.

Podgorički izbori su naša velika tačka preokreta. Već iduće nedjelje će te shvatiti zašto ovo kažem.

Pobjeda u Podgorici će biti naš prvi veliki zajednički korak ka oslobađanju ove zemlje od strvinara i tuđih slugu.

Ako sastave ovu novu izdajničku skalameriju od vlade, neće trajati duže od prethodnih, tako da nas ubrzo očekuju i prijevremeni državni izbori.

Kako god se situacija bude razvijala, POBIJEDIT ĆE CRNA GORA, a ovi lešinari će završiti, ne samo na smetlište istorije, nego mnogi od njih moraju odgovarati za veleizdaju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Miso

Svi ovi ljudi trebaju da zavrse u zatvor u ovo Nije demokraciju ovo je izdaja zemlje nece valjda Nato dozvoliti ovo da Nam se putin sprda!?

BELVEDER

Tako je Miko. Izdržaćemo, nego što! A, onda pamet u glavu! Kad crnogorski blok zasjedne na vlast, potjerati ove lešinare u rupe!

Mojaš

Briljantan tekst,tačan i surovo realan.Ako bog da,da sve suverenističke stranke izadju pod jednom listom i da za sva vremena očistimo izdajnike sa političke scene!isto bih volio da CPC pod HITNO preuzme GREGORIJANSKI kalendar kako bi napravili otklon od Srba i Rusa! Da je vječna!