26 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kafa u Pljevljima 200 rublji/dinara

Izvor: Pljevaljske novine

Stav

Comments 6

Kafa u Pljevljima 200 rublji/dinara

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Za Antenu M piše: Pavle Džuverović

Sada kada smo se otrijeznili od Trinaestojulske proslave (koju je većina gradova ove države dočekala kao da se slavi kineska Nova godina) da vidimo što nam se to ovih dana u Pljevljima zbiva.

U mrklo doba noći između 16. i 17. jula, gradska uprava postavila je rusku/srpsku zastavu (zavisi sa koje joj strane prilazite ili koja je milija oku i bliža srcu posmatrača) u centru grada, umjesto crnogorske. Mora da im se slošilo od Dana državnosti, pa su morali da uzmu terapiju u vidu kačenja još koje nedržavne zastave, pošto su je prethodno okačili na svakom gradskom preduzeću – od zgrade Opštine do Čistoće. Malo im je bilo i što su u parku Vodice, na mjestu gdje su se nalazile 3 zastave, makli jednu državnu zastavu a drugu zamijenili, naravno - trobojkom (nijesu, izgleda, mogli podnijeti dvije državne na jednu trobojka – a manji je trošak da se makne ova treća nego da se dodaje četvrta).

Inače, na putu od Podgorice do Pljevalja, za najveći državni praznik – jedino je okićen Šavnik. 

Nego nijesu bitna ta identitetska pitanja koja nas dijele – bitna je ekonomija. Ovo što se u Pljevljima dešava sa simbolima zapravo je iz ekonomskih razloga, sciljem da se privuče ruska emigracija. Ova država ionako već koju godinu živi od Rusa, Ukrajinaca i Turaka koji su došli ovdje bježeći od svojih problema, pa što ne bi i Pljevlja malo profitirala?

Na žalost, ti ljudi samo znaju od čega su pobjegli ali ne slute u kakav su košmar ulećeli... greote.

No, možda je najbolje pustiti da sve ide svojim tokom i ništa ne raditi, pa neće nam, je l'tako, odnijeti Pljevlja u Pirot? Veći je problem jer nam je Barbie otuđila Gusinje.

Znam da je većina vas već čula istorijsku epizodu koju hoće da pomenem, ali prosto moram jer mi je savršeno ilustrativna za ovo što nam se dešava, a neka je svako povezuje (ili ne povezuje ako misli da nema nekih dodirnih tačaka) sa trenutnim stanjem po svojoj volji: Opsadirao Sava Kovačević sa svojim jedinicama Nikšić koji su držali Italijani i četnici, među kojima je bio (ili sa kojima je bio) i Savin rođak Rako. Zatvorio im Sava vodu na Vidrovanu i Italijani da bi ga ucijenili šalju mu poruku: „Pusti vodu ili ćemo ti ubiti Raka!“

A Sava im odgovara: „Ubijte Raka, pustiću vam vodu!“

Kada je predsjednik Opštine Pljevlja prije neki mjesec rekao da se Opština Pljevlja ne nalazi u Crnoj Gori, mislio sam da se šali, da hoće malo da zabavi svoje istomišljenike. Izgleda, međutim, da se čovjek nije šalio! 

Jer, glavno pitanje koje sad imam je: plaća li se kafa u Pljevljima rubljama ili dinarima?

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Eagle stone

@BMX - DOBRO JE ZA SAD, A ŠTO ĆE ŚUTRA BIT...

BMX

Dobro je jos uvjek. Nisu zapoceli sa otvaranjem konc logora za sve nesrbe, nelitijase, ne-df-ovce, ne - demokrate, ne - urase i ne - snp- ovce. Sto ne znaci da nemaju i te ideje i da ih nece realizivati. S obzirom ko je na vlasti u ovom gradu. Mic po mic ...Ausvic

Crnogorka 100%

Najbolje je kad kažu da nam neće odnijeti Crnu Goru u Vranje. Pa i neće, ali će nam dovesti ovdje i Vranje i Pirot i Guču.