17 °

max 21 ° / min 16 °

Ponedjeljak

25.09.

21° / 16°

Utorak

26.09.

28° / 17°

Srijeda

27.09.

26° / 16°

Četvrtak

28.09.

27° / 15°

Petak

29.09.

28° / 16°

Subota

30.09.

28° / 16°

Nedjelja

01.10.

28° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Javni servis: Zaključci na osnovu rupe

Stav

Comments 2

Javni servis: Zaključci na osnovu rupe

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Radmila Tomović

U udarnoj informativnoj emisiji, zvanoj Dnevnik u pola osam, naš Javni servis sinoć je odvojio nekoliko minuta za nedjeljnu analizu „najsnažnijeg udara kriminala na sistem“ iliti slučaj „tunel, odnosno rupa“. Čuli smo brojne sagovornike, komentar novinara, a sve začinjeno sitnim produkcijskim detaljima, tek da se pokaže kako je novi menadžment „unaprijedio RTCG“.

I, evo šta su zaključili: „No, šalu na stranu, igrica kao da se okrenula, pa umjesto da ruka pravde stigne do svakog, jedna rupa i jedan tunel dugačak 30 metara pokazali su sve pukotine crnogorskog sistema.“

Ajde!? Nije valjda!?

Aha, znači to je to. E, sad, možda fali još jedno smatranje i jedan „izuzetan sagovornik“ pa da sve bude zaokruženo i jasno. Elem, bilo bi zanimljivo čuti šta generalni direktor RTCG Boris Raonić ima da kaže na temu „pukotine crnogorskog sistema“.

Podsjetimo, 2018. godine, Borisa Raonića - „prekaljenog borca za ljudska prava“, naročito svoja, sa entuzijazmom tek diplomiranog pravnika (doduše sredovječne dobi) i njegovu NVO Građanska alijansa – Vrhovni sud Crne Gore prepoznao je kao pouzdanog partnera sa kojim će potpisati memorandum o saradnji.

Memorandumom je predviđeno da Raonić sa svojom NVO  nadgleda rad osnovnih sudova u Crnoj Gori.

.

I? Šta imamo kao rezultat te saradnje i tog minulog udruženog rada?

Imamo ironiju svih ironija... Imamo na čelnom mjestu ključne medijske kuće u državi čovjeka koji je kontrolisao rad sudova, a njihove odluke sada ne poštuje. Imamo „kontrolora“ koji nezakonito sjedi na rukovodećem mjestu RTCG i pritom, ni luk jeo ni luk mirisao, upire prstom u  „pukotine i nefunkcionalnost sistema“.

Raoniću, pa stvarno... I od tebe to je previše.    

Pukotina, rupa ili  tunel... Malo je to... Nema dovoljno snažne metafore koja može slikovito opisati stanje u ovoj državi.

Možda crna rupa, ali i to djeluje nedovoljno mračno i duboko.  

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Slikovito

Sa svakim se slika ovaj stručnjak, svima prosipa priču o poštenju i reformama. On I Drljević su opasne śecikese

mr

Uravo ovih dana, na jednoj ovdašnjoj tv, završena je turska serija "Jama"! Koliko sličnosti sa dešavanjima u današnjoj CG! Koliko jama bezdanica i tamo i ovamo! A spasa ni na vidiku!