19 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Buđenje kulture za budućnost

Izvor: pixabay ilustracija

Stav

Comments 3

Buđenje kulture za budućnost

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Ana Zmajevac

Znate li, budale, da pisci, kao ni "Rukopisi ne gore" (M. Bulgakov)!

Propagandisti podjela i mržnje, suludih ideja i politika, Porfirijevi sijači mraka, kreatori imperijalne svijesti, i njihova inferiorna poslugo - krenuli ste na pisce. Oni su, Ruljo, izvan i iznad vas.

Vaša, četničkom brljom omamljena svijest, liku Andreja Nikolaidisa, koji je ovih dana ovjenčan nagradom engleskog PEN-centra za roman "Anomalija",  pripremila je lomaču na hercegnovskom trgu. Nalik na Homeinijevu fatvu slavnom indijskom piscu Salmanu Ruždiju za knjigu "Satanski stihovi" (1988). "Strijela je odapeta", kako u Teheranu, tako i u Herceg Novom.

Zahvaljujući vama, ne samo Herceg Novi, već i cijela Crna Gora danas je Karneval, koji pod trobojkama i tobožnjim maskama evropejstva tancuje u ritmu beogradskog autokrate, prevaranta i manipulatora Aleksandra Vučića. Uvjerava nas u to, gotovo svakodnevno, predsjednik parlamenta Andrija Mandić, koji je najviši zakonodavni dom u Crnoj Gori pretvorio u svratište raznih protuva i izlog revizionističkih amblema.

Kako, inače, shvatiti Putinovog i Lukašenkovog poklisara Milorada Dodika, Mandićevog gosta na dan Zločina u Štrpcima (27. februar 1993), koji se sa tri podignuta prsta nasmijao u lice rodbini otetih i pogubljenih samo zbog imena koja se nijesu uklapala u ideologiju "krvi i tla". Da ništa drugo, samo je taj čin dovoljan da i Mandić i Dodik zavrijede titulu "kapa od karnevala".

U današnjoj Crnoj Gori zadnjica se vinula iznad dostojanstva, morala i časti. To je to buđenje crnogorske kulture za budućnost, kako neki dan objavi ministrica kulture Tamara Vujović, u frazeološkom maniru svojih Demokrata - da se kaže, a da ništa ne znači.

Nekad slavni Herceg Novi Mihaila Lalića, Ive Andrića, Dušana Kostića, Zuke Džumhura, danas se nadahnjuje pjevanijom "srbske majke" Cece Ražnatović.

Stidite li se slavnog slikara, sugrađanina Voja Stanića i jednog od najpopularnijih muzičara u regionu Ramba Amadeusa, koji je kum beogradskim novovjekovnim muzičkim isparenjima raznih Ceca, Stoja i Era ("turbo-folk")?                 

Kakva prćija za EU, čija su nam vrata, kako Varhelji reče, "širom otvorena"!? “Raduj” se, Evropo, a tebi, gospodine Nikolaidisu, srećan put u slavu!

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Rosa Luksemburg

Stanic je izabrao Herceg Novi. Herceg Novi ga nije zasluzio. Tacka.

duka

Ne miruje srbonacizam, litijaši napreduju. Sada bi da pale, počeli lutke, knjige, a onda će nas.

baranin

Kako reče Katić. Neka se malo igraju, fešta je, pale se pisci. Uzjahala gomila prostaka, i Njegoševe kosti im smetaju i Crna Gora im smeta. Neka bude što biti ne može, a ne može biti da upravljaju državom njeni lju ti neprijatelji.