12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Karneval vulgarnosti

Stav

Comments 6

Karneval vulgarnosti

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Ela Abramović

Bude li tačno da je “optužnicu” pred paljenjem karnevalske lutke s likom Andreja Nikolaidisa strastveno čitala osoba koja, kad nije na karnevalu ili u amaterskom pozorištu, rukovodi službom za prevenciju i zaštitu od požara u H. Novom, biće to, najblaže rečeno - veoma cinična koincidencija!

Da li se njeno krnevalsko i glumačko umijeće može prepoznati i u brojnim medijskim nastupima i posjetama školama kada građanima i učenicima motivisano govori kako “moramo da razvijemo svijest da ne palimo smeće, roštilj kada je zabrana paljenja na otvorenom, da ne bacamo pikavce, da okosimo oko svoje kuće”, jer je to opasno, pa stoga i kažnjivo? 

Te karnevalske noći djeca su imala čas očigledne, vrlo upečatljive nastave, s puno detalja i pouka: kako vrijeđati, psovati, ismijavati, omalovažavati, a onda i sladostrasno užditi jednog pisca! I sve to bez rizika i sankcija, što inače ide uz požare. Pride, nauči mlada publika i novi pojam – fekalna književnost, i kako je i po kome prepoznati. Zatim, moguće, i spaliti!

Iz “tužiteljkinih” usta lile su riječi nabijene sladostrasnom agresijom, skarednostima, i s patološkom potrebom da zaviri, pomiriše i opiše organe i ekskrecije pred kojima normalni začepe nos i kad su im sopstvene.

Autori tog  stupidnog uradka, bez trunke humora, satire, bez maštovitosti i smjelosti da ukažu na aktuelne probleme života u gradu i aktuelne vinovnike svega toga, pokazali su sve ono što je suprotno liku i duhu pravih mediteranskih ćitadina. Nosila ih je samo želja da oskrnave, otmu i vulgarizuju još jedan viševjekovni simbol i manifestaciju duha naših primorskih gradova. Nikolaidisu ovakvi i njima slični ne mogu ništa, osim da se i dalje bave njegovim gluteusima i zapreminom olakšavajućih gasova.   

Mediji javljaju da će VDT preispitati eventualno postojanje krivičnog djela u slučaju spaljivanja lutke Nikolaidisa.  

Hoće li neko od odgovornih to isto uraditi zbog ovoga što su vidjela, čula i naučila djeca od kamufliranih državnih činovnika koji u karnevalsko vrijeme postanu ono što zaista jesu – oličenje vulgarnosti, bestidnosti i zla?  

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Ante

Ma meni se čini da vi u CG malo potcjenjujete srpske fašiste / četnike?! Naime, da se ljudi nisu suprotstavili Hitleru i Musoliniju - oni bi još uvijek bili ovdje!

Malibu

@Pero ..Nikola, s čuvenom izjavom "Još mislim na srpskom!" Dokazao da ne prestaje!