15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lopove, napusti prostoriju: Zelenski istjerao zvaničnika sa sastanka

Svijet

Tag Video
Comments 0

Lopove, napusti prostoriju: Zelenski istjerao zvaničnika sa sastanka

Izvor: N1/cdm

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izbacio je lokalnog zvaničnika Jaroslava Hodunoka sa sastanka koji je emitovan uživo na televizijskim kanalima.

 
Hodunok je izbačen zbog svoje kriminalne prošlosti.

Predsjednik Ukrajine je održao sastanak sa zvaničnicima regiona Kijeva povodom kapitalnih projekata, među kojima je i izgradnja nove bolnice. On je na sastanku, koji je uživo prenosila televizija, naglas pročitao kriminalnu prošlost Hodunoka. Povod je bio taj što je Hodunok rekao da postoje problemi sa finansiranjem bolnice.

“Recite mi da li je to istina ili nije? Član Otadžbine, zar ne? Sekretar gradskog vijeća Borispila ranije je bio osuđen na osnovu Krivičnog zakona Ukrajine zbog krađe i nanošenja teških povreda. Jaroslave Mikolajeviču, da li ste to Vi? Napustite prostoriju! Lopove! Jeste li me čuli? Molim Vas odlazite”, rekao je Zelenski Hodunoku.

Lokalni zvaničnik je pokušao da odgovori predsjedniku dok ga je obezbjeđenje izvodilo iz prostorije, a prisutni aplaudirali. Na njegovu konstataciju da nije u lokalnoj administraciji, Zelenski je poručio da ga je baš briga gdje je.

Hodunok je zaprijetio da će tužiti Zelenskog, navodeći da medijski natpisi iz 2002. godine o njegovoj kriminalnoj prošlosti nisu tačni. Prema njegovim riječima, Ukrajinska pravda objavila je falsifikovanu fotokopiju presude u kojoj se osuđuje na uslovnu kaznu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR