23 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

27.05.

23° / 15°

Četvrtak

28.05.

25° / 12°

Petak

29.05.

23° / 13°

Subota

30.05.

21° / 14°

Nedjelja

31.05.

21° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

21° / 13°

Utorak

02.06.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik britanskog Parlamenta odbio glasanje o sporazumu o Bregzitu

Svijet

Comments 0

Izvor: Beta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik britanskog Parlamenta odbio glasanje o sporazumu o Bregzitu

Predsjednik donjeg doma britanskog Parlamenta Džon Berkou odbio je danas zahtjev Vlade da poslanici glasaju sa "da" ili "ne" o sporazumu o Bregzitu koji je premijer Boris Džonson postigao s EU.

Takva odluka Berkoua predstavlja udarac Džonsonovom nastojanju da izvede zemlju iz Unije 31. oktobra, navodi Asošeijted pres.

Berkou je rekao da bi glasanje koje Vlada želi bilo "suštinski isto" kao ono održano u subotu i da bi na taj način bila prekršena pravila Parlamenta.

Britanski parlament je u subotu usvojio amandman kojim se sprječava ratifikacija sporazuma o Bregzitu prije usvajanja zakona neophodnih za njegovu primjenu.

Vlada planira da danas dostavi parlamentu ključni prijedlog zakona za Bregzit, a prva runda debata i glasanja biće održana sjutra.

Džonson se nada da će taj zakon biti usvojen u parlamentu prije 31. oktobra, pošto je za taj dan predviđen izlazak Velike Britanije iz EU.

Da bi bila izbjegnuta opasnost Bregzita bez dogovora, britanski Parlament mora da usvoji novi, revidirani sporazum o razlazu koji je Džonson u četvrtak postigao s EU.

On je u subotu uveče zatražio od EU novo pomjeranje roka za izlazak Velike Britanije iz Unije, pošto ga je britanski Parlament obavezao na takav postupak, iako je u posebnom pismu Uniji naveo da on lično nije za ponovno odgađanje Bregzita i da smatra da bi to bilo pogrešno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR