34 °

max 35 ° / min 21 °

Četvrtak

09.07.

35° / 21°

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

33° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

30° / 18°

Srijeda

15.07.

32° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Isplivalo 760 kilograma kokaina kod francuske obale

Svijet

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Isplivalo 760 kilograma kokaina kod francuske obale

Francuska policija istražuje kako je su paketi kokaina i drugih droga isplivali na Atlantsku obalu kod Rena. Građane upozoravaju da ne diraju pakete, a neki od paketa označeni su kao “dijamant” ili “briljantin”, slično onima koji su pronađeni na Floridi tokom uragana “Dorijan”.

Kokain u paketima je veoma čist i time i opasan, navela je kancelarija tužioca u Renu i pozvala građane da čim primijete neki takav paket pozovu policiju, prenosi britanski Gardijan.

“Sumnjivi paketi pronalaze se na svim plažama od Loar-Atlantik departmana do Landa, što je oko 500 kilometara razdaljine”, navodi se u saopštenju i dodaje da je samo na jednoj plaži u nedjelju pronađeno 14 kilograma ove droge.

Ukupno je na plažama pronađeno 760 kilograma droge, vrijednosti 60 miliona eura, koja je isplivala na obalu u plastičnim crnim kesama.

Kako se pretpostavlja, paketi su najvjerovatnije napravljeni u Južnoj Americi.

“To je veoma čist proizvod koji u ovom obliku ne smije da se konzumira zbog velike vjerovatnoće da dođe do predoziranja”, rekao je tužilac za lokalnu francusku televiziju.

Za sada policija provjerava da li je neki brod pogodila oluja.

List Sudoest objavio je da su dvoje ljudi koji su šetali u petak otkrili dva paketa, sa tri kilograma kokaina, na plaži u Arkašonu, jugozapadno od Bordoa.

Neki od paketa označeni kao “dijamant” ili “briljantin”, slično kao paketi koji su pronađeni u septembru na Floridi tokom uragana “Dorijan”.

Francuska policija kontaktirala je sa kolegama iz Floride i zatražila njihovu istragu.

Izvor blizak istrazi rekao je za AFP da su plime doprinijele izbacivanju paketa prije mjesec dana na plažama koje se protežu od Nanta do krajnjeg juga, od mjesta ljetovanja u Bijaricu.

Lokalni mediji izvijestili su o paketima droge na plažama u “La Rohele” sjeverno od Arkašona, upozoravajući ljude da ne bi trebalo da je “pokupe”, jer bi bili izloženi značajnom zakonskom riziku od 10-godišnje zatvorske kazne zbog droge.

Francuska policija i carinici redovno istražuju drogu koja ulazi u zemlju morskim putevima, posebno putem luka kao što su Sen Nazar ili Avr. Iz kontejnera u Avru prošle nedjelje zaplijenjeno je oko 680 kilograma droge.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR