11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veb - kamera snimila turiste u krateru, sekund kasnije vulkan je eruptirao

Izvor: Screenshot

Svijet

Tag Video
Comments 0

Veb - kamera snimila turiste u krateru, sekund kasnije vulkan je eruptirao

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Prema najnovijim podacima, veb- kamera otkrila je da je najmanje deset turista bilo u krateru vulkana na Vajt ajlendu na Novom zelandu u trenutku prije erupcije.

Do sada su zvaničnici saopštili da je u erupciji vulkana stradala najmanje jedna osoba, dok je 20 njih povrijeđeno. Međutim, o konačnom bilansu ne može se još govoriti jer je ustanovljeno da je u trenutku erupcije na ostrvu bilo oko 100 turista i da se veliki broj njih vodi kao nestao.

Prema najnovijim informacijama koje je prenio Rojters, na snimku jedne veb- kamere otkriveno je da grupa turista, njih desetak, ušla u krater vulkana svega nekoliko trenutaka prije nego što je on eruptirao.



"Veliki broj turista bilo je na ostrvu ili oko njega i jednom broju njih se izgubio trag", rekla je premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern u obraćanju novinarima iz Velingtona.

Viša osoba je dovedeno na čvrsto tlo ali jedan broj je predveče po lokalnom vremenu i dalje bio na ostrvu, saopštila je policija, dodajući da je u sada "suviše opasno" da se sprovode akcije spasavanja na ostrvu.

Služba hitne pomoći u Fakataneu, gradu na oko pedeset kilometara od vulkanskog ostrva, navela je da je oko 20 ljudi povrijeđeno i da medicinski timovi pokušavaju da stignu do njih.

"Hitne službe očajnički pokušavaju da odvedu te osobe sa ostrva do bolnice da budu zbrinute", rekla je za Frans pres Džudi Tarner, gradonačelnica Fatakanea.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR