11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nađen manifest masovnog ubice iz Njemačke: "Treba eliminisati pola svijeta"

Svijet

Comments 1

Nađen manifest masovnog ubice iz Njemačke: "Treba eliminisati pola svijeta"

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Počinilac masovnog ubistva u Njemačkoj je bio radikalni desničar Tobijas R. iz Hanaua. Napadač je za sobom ostavio manifest ispisan na 24 stranice.

Tobijas R. iza sebe je ostavio manifest na 24 stranice i nekoliko video-snimaka u kojima opisuje svoj život. Djelove tog manifesta objavili su njemački mediji, a iz njega je vidljivo da je napadač bio ekstremni desničar koji je imao psihičkih problema.

Kako je za Kurijer opisao stručnjak za terorizam Peret R. Nojman, radi se o osobi koja mrzi sve strance i sve ljude koji nijesu bijele rase.

"Čak i kada ne spominje direktno islam, u manifestu poziva na uništavanje različitih država u Africi, na Bliskom istoku i u Aziji (koje su većinom muslimanske)", navodi detalje manifesta Nojman.

Napadač sam za sebe kaže da je rođen 1977. i da je studirao poslovnu administraciju u Bajrojtu. Mrzio je sve migrante, nezavisno od toga odakle dolaze.

Svoje postupke opravdavao je izjavama da "nauka dokazuje da su neke rase nadmoćnije od drugih", a često je spominjao i potpunu eliminaciju nekih etničkih grupa, posebno onih u Africi, Aziji i na Bliskom istoku. U manifestu ima i popis ljudi koji moraju da budu uništeni, a radi se većinom o muslimanima.

"Ako želite da riješite problem stranih kriminalaca, ne bi trebalo da napadate spoljne neprijatelje nego da porazite unutrašnje neprijatelje. A to može biti i vaš narod", piše u manifestu i dodaje: "Nijesu svi koji danas imaju njemački pasoš čistokrvni, treba eliminisati pola populacije".

Napadač iz Hanaua objavio je i uznemirujuću "ličnu poruku" na društvenim mrežama za koju se pretpostavlja da je nastala prije nego što je sebi oduzeo život.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Ovome kao da je Seselj ,mentalni otac !