14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijer Japana na meti kritika zbog poziva da se ostane kod kuće

Izvor: Foto:EPA

Svijet

Comments 0

Premijer Japana na meti kritika zbog poziva da se ostane kod kuće

Izvor: Beta/AP

Autor: Antena M

  • Viber

Tviter poruka japanskog premijera Šinza Abea u kojoj on poziva sunarodnike da ostanu kod kuće zbog koronavirusa izazvala je bijesne reakcije na društvenim mrežama i optužbe da je bezosjećajan prema ljudima koji nemaju luksuz da odmaraju u svom domu pošto vladine mjere socijalnog distanciranja nijesu propraćene nadoknadama.

U nekim od reakcija na njegovu juče objavljenu tviter poruku pisalo je da se ponaša kao aristokrata, dok se drugi pitaju "Šta on misli ko je".

Jednominutni video klip prikazuje Abea kako sjedi kod kuće, bezizražajnog izraza lica, mazi kuče i čita knjigu, pijucka iz šolje i pritiska daljinski upravljač.

U istom snimku, u drugom dijelu ekrana prikazan je popularni pjevač i glumac Gen Hošina kako svira gitaru kod kuće, ali je on kasnije preko Instagrama napisao da je taj snimak korišćen bez njegove dozvole.

Abe je prošlog utorka proglasio vanredno stanje u Tokiju i još šest oblasti i zatražio od sunarodnika da ostanu kod kuće i smanje interakciju s drugim ljudima čak 80 odsto, ali mnoge japanske kompanije sporo prelaze na rad na daljinu i mnogi idu prevozom na posao i poslije te objave.

Zaključno sa nedjeljom, u Japanu je bilo 7.255 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, kao i još 712 slučaja sa kruzera koji je bio u karantinu ranije ove godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR