14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potencijalno novo žarište: Đilin u Kini uveo restrikcije na putovanja

Svijet

Comments 0

Potencijalno novo žarište: Đilin u Kini uveo restrikcije na putovanja

Autor: Antena M

  • Viber

Sjeveroistočni kineski grad Đilin uveo je restrikcije na putovanja zbog obuzdavanja nove epidemije virusa korona, pošto je registrovano šest novih slučajeva zaraze u prethodna 24 časa.

Đilin je postao izvor potencijalnog novog talasa zaraze, a susjedni grad Šulan bio je primoran da podigne procjenu rizika na "visok" sa "srednjeg" tokom vikenda.

''Da bi se presjeklo širenje epidemije, odlučili smo da primijenimo kontrolne mjere u urbanim oblastima Đilina - izjavila je na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Gaj Dongping.

Pet od šest novih slučajeva moglo je direktno da se poveže sa jednim potvrđenim slučajem u Šulanu, gdje je prethodno identifikovan jedan klaster, objavila je lokalna zdravstvena komisija.

Đilin je drugi po veličini grad u istoimenoj provinciji koja se graniči sa Sjevernom Korejom i Rusijom. Grad će sada suspendovati odlazeće i tranzitne usluge za putnički željeznički saobraćaj.

Nacionalna zdravstvena komisija Kine prijavila je sedam novih slučajeva zaraze virusom korona za 12. maj, uključujući jedan uvezen iz Šangaja. Potvrđeno je i osam novih asimptomatskih slučajeva, dok ih je dan ranije bilo 15.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR