14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Južna Koreja nakon pojave žarišta vraća neke od mjera zbog koronavirusa

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 0

Južna Koreja nakon pojave žarišta vraća neke od mjera zbog koronavirusa

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Južna Koreja je ponovo aktivirala niz mjera za borbu protiv koronavirusa nakon pojave žarišta zaraze što je izazvalo strah od novog talasa epidemije. U zemlji je danas registrovan najveći porast broja novozaraženih koronavirusom za gotovo dva mjeseca, sa žarištem u jednom skladištu kompanije za internet prodaju u blizini Seula.

"Odlučili smo da na dvije sedmice pojačamo mjere karantina u gradskoj zoni, počev od sjutra pa do 14. juna", najavio je južnokorejski ministar zdravlja Park Neug-ho.

On je istakao da su "naredne dvije sedmice od presudnog značaja za sprečavanje širenja zaraze u gradskoj zoni".

"Moraćemo da se vratimo na strogo socijalno distanciranje ako ne uspijemo" i ako u narednih sedam dana zaredom bude registrovano više od 50 novih slučajeva na dnevnom nivou. Južna Koreja je imala veoma efikasan odgovor na pandemiju koronavirusa, a od 6. maja je ublažila uvedene mjere. Muzeji, parkovi i umjetničke galerije će naredne dvije sedmice ponovo obustaviti rad, a kompanije su pozvane da ponovo uvedu rad od kuće", objasnio je južnokorejski ministar.

Građanima je preporučeno da izbjegavaju okupljanja i da ne posjećuju kafiće i restorane. Vlasti su danas saopštile da je registrovano novih 79 zaraženih, što je najveći broj od 5. aprila, pa je ukupan broj inficiranih dostigao 11.344.

Prema podacima centara za kontrolu i sprečavanje bolesti, 69 novozaraženih je odlazilo u skladište kompanije za prodaju preko interneta koja se nalazi u predgrađu Seula.

Oko 4.100 zaposlenih i posjetilaca tog skladišta je u dobrovoljnoj izolaciji, a njih 80 odsto je već testirano. Južna Koreja je krajem februara bila druga najpogođenija zemlja pandemijom, nakon Kine gdje se korona virus pojavio u decembru 2019.

Međutim, vlada je uspjela da epidemiju stavi pod kontrolu kroz strategiju testiranja i pronalaženja kontakata zaraženih osoba.


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR