15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tramp potpisao naredbu o društvenim mrežama

Izvor: EPA

Svijet

Comments 0

Tramp potpisao naredbu o društvenim mrežama

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je sinoć naredbu kojom se dovodi u pitanje zaštita društvenih mreža od tužbi, čime je nastavio rat protiv tih sredstava komunikacije.

"Potpisujem izvršnu naredbu da zaštitim i podržim slobodu govora i prava američkog naroda", rekao je Tramp.

Tramp je naredbu potpisao dan pošto je optužio Tviter za "potpuno gušenje slobode govora" kako je nazvao to što je ta društvena mreža upozorila korisnike da provjere istinitost informacija koje je američki predsjednik iznio.

Te poteze Tramp je ocijenio kao "uredničke odluke" Tvitera koje spadaju u oblast političkog aktivizma, navodi Asošiejted pres.

Naveo je da bi poslije tih odluka društvene mreže trebalo da ostanu bez zaštite od tužbi zbog sadržaja objavljenog na njihovim platformama.

Tramp i njegovi saradnici koji se znatno oslanjaju na Tviter za napadanje protivnika, dugo optužuju tehnološke gigante iz Silikonske doline da targetiraju konzervativce na društvenim mrežama, provjerom istinitosti iznijetih podataka ili njihovim uklanjanjem.

Naredbom se vladinim agencijama nalaže da traže od nezavisnih agencija koje donose propise, kao što su Federalna komisija za komunikacije i Federalna komisija za trgovinu, da prouče da li mogu da uvedu nova pravila za društvene mreže. Stručnjaci sumnjaju da se nešto značajnije može uraditi bez odluke Kongresa SAD.

Najnoviji napad Trampa na Tviter uslijedio je pošto je ta društvena mreža dodala upozorenja na dva njegova tvita u kojima je glasanje poštom nazvao prevarom i nagovijestio da će takvi glasovi biti pokradeni.

Ispod tih tvitova postavljen je link ka stranici za provjeru činjenica, koja sadrži i medijske izvještaje o Trampovim neosnovanim tvrdnjama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR