9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policajac upucan u glavu u Las Vegasu, policajci ranjeni i u Sent Luisu i Bafalu

Svijet

Tag Gallery
Comments 1

Policajac upucan u glavu u Las Vegasu, policajci ranjeni i u Sent Luisu i Bafalu

Izvor: Beta/CNN/N1

Autor: Antena M

  • Viber

Policajac iz Las Vegasa ustrijeljen je u glavu u jednom od dva oružana sukoba za vrijeme protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, saopštile su vlasti. Drugi oružani obračun bio je u blizini zgrade saveznog suda, a oba incidenta desila su se na Bulevaru u Las Vegasu.

Televizija KTNV prenosi da je nepoznato stanje policajaca koji je upucan u Las Vegasu, a da je u drugom incidentu, prema riječima svjedoka, policajac pucao u naoružanu osobu koja je pucala tokom protesta u Las Vegasu.

U Sent Luisu su protekle noći ranjena četiri policajca tokom protesta koji su počeli mirno, ali su prerasli u nasilne kada su demonstranti počeli da razbijaju izloge i kradu, a u centru grada su izbili požari, saopštila je policijska uprava u tom gradu.

U saopštenju se navodi da su policajci prevezeni u bolnicu u stabilnom stanju i da njihove povrede nijesu opasne po život.

U ponedjeljak poslije podne, nekoliko stotina ljudi mirno se okupilo ispred suda u centru Sent Luisa, uključujući gradonačelnicu Lidu Krevson i šefa javne bezbjednosti Džimi Edvardsa. Međutim, demonstranti su se kasnije okupili ispred sjedišta policije kada su policajci ispalili suzavac.

Neki demonstranti su razbijali izloge prodavnica u centru i krali, a potom, kako prenose mediji, i zapalili jednu zgradu.

Dvojica policajaca povrijeđena su i u Bafalu u državi Njujork, od kojih je jedan u teškom stanju, kada je je na njih naletio automobil.    

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola Bd

treba smiriti ljude koji su naoružani do zuba