16 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

20° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erdogan: Blizu smo da Tursku uvedemo u 10 najvećih ekonomija

Izvor: Screenshot

Svijet

Comments 0

Erdogan: Blizu smo da Tursku uvedemo u 10 najvećih ekonomija

Autor: Antena M

  • Viber

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da postoje snažni znakovi za privredni oporavak i izrazio uvjerenje da će Turska u drugoj polovini godine ostvariti "ogroman zamah u ekonomiji".

"Stupamo u eru u kojoj će se još više osjećati prisustvo Turske u pogledu globalne proizvodnje i lanaca snabdijevanja", rekao je Erdogan na otvaranju brane u Karsu u subotu čemu je prisustvovao putem video-linka.

On je rekao da su najveće prednosti Turske kvalitetan i dinamičan ljudski kapital, strateška lokacija i snažna infrastruktura.

"Kao nikada ranije, blizu smo da Tursku uvedemo među deset najvećih ekonomija na svijetu", rekao je Erdogan, prenosi Tanjug. 

On je istakao da je brana u Karsu 585. koja je izgrađena u posljednjih 18 godina tokom vlasti njegove Stranke pravde i razvoja.

Erdogan je naveo da je Turska od početka epidemije koronavirusa ostvarila značajan napredak i u pogledu stanja demokratije i ekonomije.

"Suočili smo se sa pandemijom tokom koje su čak i razvijene zemlje ostale bespomoćne. Mi nijesmo imali problema u pogledu zdravstvene infrastrukture, lanaca snabdijevanja hranom i medicinskom opremom i efikasnim upravljanjem u pogledu javne sigurnosti", rekao je turski predsjednik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR