13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin-Makron: Potrebna nova arhitektura evropske bezbjednosti

Izvor: EPA

Svijet

Comments 1

Putin-Makron: Potrebna nova arhitektura evropske bezbjednosti

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su danas preko video linka o razvoju bilateralnih odnosa, mogućnostima za rješavanje sukoba u Libiji, Siriji i Ukrajini, i mogućnostima za uspostavljanje nove arhitekture evropske bezbjednosti, prenosi Tas.

Lidera dvije zemlje saglasili su se da Rusija i Francuska, kao stalne članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, imaju posebnu odgovornost za očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu.

"U tom kontekstu, Putin i Makron su se saglasili da je veoma značajno da se realizuje inicijativa Rusije o organizovanju samita šefova država stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN", navodi se u saopštenju Kremlja.

Oni su razmotrili i različite aspekte stanja strateške stabilnosti u svijetu i naglasili da je važno da se očuva međunarodni mehanizam za kontrolu naoružanja i dodatno ojača povjerenje i predvidivost u vojnoj sferi.

Kako se navodi, Putin i Makron su razmijenili gledišta o mogućnostima za uspostavljanje nove arhitekture evropske bezbjednosti.

"U tom kontekstu, dvojica lidera saglasili su se o ključnim pitanjima koja u tom domenu definišu rusko-francuske odnose", navodi se u saopštenju Kremlja.

Makron je prihvatio poziv Putina da zvanično posjeti Rusiju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

BMX

Rusija, Kina i Francuska su vjerovatno dale dozvolu Srbiji da re-anektira Crnu Goru kao nadoknadu za izgubljeno Kosovo. Tramp marginalizuje NATO a Njemacka priča o evropskim odbrambenim snagama. Pitanje je šta Britanija želi i od tog možda zavisi naša buducnost. Čitajmo između redova