14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I zvanično: SAD se povukle iz Svjetske zdravstvene organizacije

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

I zvanično: SAD se povukle iz Svjetske zdravstvene organizacije

Autor: Antena M

  • Viber

Sjedinjene Američke Države zvanično su se povukle iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), potvrdio je visoki zvaničnik administracije, prekinuvši vezu s SZO usred pandemije korona virusa, prenosi CNN.

Povlačenje SAD na snazi je od ponedjeljka i podneseno je generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, saopštio je zvaničnik u utorak.

Senator Robert Menendez, objavio je vijest na Tviteru uz komentar da nije dovoljno nazvati nazvati Trampov odgovor na pandemiju haotičnim.

"Kongres je primio obavještenje da je predsjednik SAD zvanično povukao Sjedinjene Američke Države iz Svjetske zdravstvene organizacije usred pandemije. Nazvati Trampov odgovor na pandemiju kovida 19 haotičnim i nekoherantnim, nije dovoljno. To neće zaštititi američke živote ili interese - to Amerikance ostavlja bolesnim, a Ameriku samu", napisao je demokrata Menendez.

Izvor koji je kratko prokomentarisao pismo koje je adresirano na UN rekao je CNN-u da je pismo vrlo kratko, da sadrži tri rečenice i potvrdio da će pokrenuti jednogodišnje povlačenje, ali upozorio da ne može da potvrdi da je to konačna verzija.

Donald Tramp je prvobitno najavio namjeru o povlačenju iz SZO u maju ove godine i konzistentno je optuživao SZO da pomaže Kini u prikrivanju porijekla virusa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR