15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bolton: Zabrinut sam zbog manjka američkog angažmana na Balkanu

Svijet

Comments 0

Bolton: Zabrinut sam zbog manjka američkog angažmana na Balkanu

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Džon Bolton izjavio je da su Beograd i Priština možda daleko od rješenja međusobnog spora.

U intervjuu za N1, Bolton je rekao da eventualni dogovor Beograda i Prištine o razmjeni teritorija ne bi trebalo da ima uticaj na situaciju u BiH.

"Što se tiče Srbije i Kosova, ako bi se oni dogovorili o zamjeni teritorije, u dijelu pregovora kojim se rješavaju sva neriješena pitanja i što bi dovelo do ekonomskih, diplomatskih i sličnih odnosa, mislim da ćemo mi sa strane vjerovatno to podržati. Ali, druge zemlje regiona, naročito Bosna, mislim da moramo jasno reći da bilateralna rješenja između Srbije i Kosova nemaju nikakvog uticaja na Bosnu, Albaniju, Rumuniju, Bugarsku ili nekog trećeg", kazao je Bolton, te dodao da ovakve odluke ne mogu značiti da neko treći ima pravo da jednostrano traži otcjepljenje.

"Zabrinut sam zbog manjka američkog angažmana u regionu Balkana", poruka je bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost SAD u intervjuu za N1.

Govoreći o svom nekadašnjem šefu Donaldu Trampu i poredeći ga s drugim bivšim presdsjednicima Bolton kaže da su bez obzira koliko se ne slagali s nekim od predsjednika to bili ljudi visokog karaktera te da su kada su u pitanju odluke u vezi s mirom i bezbjednosti njih donosili na jedan koherentan način.

"U knjizi opisujem jedan događaj vezan uz nekadašnjeg šefa osoblja Bijele kuće Džona Kelija koji me je pitao da li je ikada ranije bio ovako loš predsjednik, odgovorio sam mu da ne mislim da jeste. Čak i Nikson, i Nikson posebno, je znao oblast nacionalne sigurnosti mogli ste se slagali ili neslagati s njim, voljeti ili ne voljeti ono što je uradio u Votergejtu, ali se mogao nositi s kriznim situacijama. Znao je donijeti teške odluke, to nije način na koji Tramp prilazi stvarima", ističe Bolton.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR