14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Omiljeno oružje - korona: Kašljanjem i pljuvanjem protiv policajaca

Izvor: EPA/ VICKIE FLORES

Svijet

Tag Gallery
Comments 1

Omiljeno oružje - korona: Kašljanjem i pljuvanjem protiv policajaca

Autor: Antena M

  • Viber

Iz policije Lesteršira stižu žalbe zbog "posebno neukusnog trenda" koji podrazumijeva napad na policajaca pljuvanjem i kašljanjem.

Broj takvih incidenata u okrugu se više nego udvostručio otkako je epidemija koronavirusa pogodila Ujedinjeno Kraljevstvo.

Tokom prva tri mjeseca zaključavanja, prijavljeno je 205 slučajeva u Lesterširu u srednjem dijelu, u kojima je policija bila na meti prestupnika koji su pljuvali i kašljali na policajce. Zabljeležen je porast od 102 procenta u poređenju sa 101 takvom epizodom u proteklih godinu dana.

Za incidente pljuvanja optuženo je 38 prestupnika, u poređenju sa 20 u 2019. Kašljanje na policajce bilo je nečuveno u Lesterširu prošle godine.

Rekordno visoki skok prati obrazac širom zemlje. Ukupno je bilo najmanje 7.863 slučaja takvih napada u tri mjeseca, što je petinu više od 6.505 slučajeva za isti period prošle godine. Statistiku je pružilo 31 od skoro 50 britanskih policijskih snaga. Skotland jard, sjedište britanske policije, kaže da je talas bio podstaknut nizom masovnih protesta i policijskih akcija koji su bili odgovor organizovanim događajima koji su imali za cilj da pokažu protivljenje zaključavanju.

"Hiljade i hiljade dana policijskog rada izgubljeno je zbog ovih napada", rekao je šef policije Lesteršira, policajac Simon Kol, nazivajući porast ovakvih napada "posebno neukusnim trendom".

Dodao je da opasnost od zaraze uzima danak “kako fizički tako i mentalno, i ima ogroman uticaj na zajednice”.

Savjet šefova nacionalne policije rekao je da je preporučio dodatnu bezbjednosnu obuku o tome kako postupati u ovakvim sitacijama, kao zahtjev za obavezno testiranje na koronavirus za osumnjičene umiješane u njih.

Ponašanje nije ograničeno na obračune sa zvaničnicima zakona ili na Britaniju. Bilo da su to tinejdžeri u Švedskoj koji kijaju na starije ljude kako bi impresionirali vršnjake ili žena iz San Hozea koja kašlje na bebu kako bi natjerala majku da se drži na distanci - takvi incidenti su zabilježeni širom svijeta usred pandemije, navodi "Raša tudej".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bre

Svi smo bili u prilici da vidimo taj scenarij i na našem tlu. Ex gradonačelnik Budve Carević je morao biti procesuiran za pokušaj ubistva zaštitara na stepenicama budvanske opštine kada je iz drugog reda,rukom preko ramena svojega vojnika,Zaštitaru strgnuo masku sa lica. Dandanas CG tužilaštvo muči.