1 °

max 5 ° / min -1 °

Subota

16.01.

5° / -1°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Upozorenje Turskoj: Sve opcije su na stolu

Svijet

Comments 0

Izvor: BETA/AFP/B92

Autor: Antena M

  • Viber

Upozorenje Turskoj: Sve opcije su na stolu

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel upozorio da sve "opcije ostaju na stolu" u odbrani interesa EU, ako Turska ne bude konstrutivna oko Sredozemnog mora.

Grčka, članica EU, i Turska koja je grčki partner u NATO-u, trenutno su u sporu o razgraničenju zone eksploatacije gasa u istočnom dijelu Sredozemnog mora. O tom pitanju će se raspravljati na samitu EU u četvrtak i petak u Briselu.

Mišel je u pozivu za samit naveo da će večera lidera EU u četvrtak uveče biti isključivo posvećena situaciji u istočnom Mediteranu i odnosima sa Turskom.

"Naš cilj je stvaranje prostora za konstruktivni dijalog sa Turskom kako bi se postigla stabilnost i bezbjednost u čitavom regionu i garantovalo puno poštovanje suvereniteta i suverenih prava svih zemalja članica EU", naveo je Mišel u pismu.

Predsjednik Evropskog savjeta je dodao da je to moguće jedino ako Turska bude bila konstruktivna. "Sve opcije ostaju na stolu za odbranu legitimnih interesa EU i njenih članica", dodao je Mišel.

Na samitu EU će pored istočnog Mediterana teme biti situacija u Bjelorusiji, trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i stanje u oblasti Nagorno-Karabah gdje se sukobljavaju azerbejdžanske i jermenske snage bezbjednosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR