9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rat u Nagorno-Karabahu: Nastavljene borbe, ginu civili

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Rat u Nagorno-Karabahu: Nastavljene borbe, ginu civili

Izvor: RTS

Autor: Antena M

  • Viber

Jedanaestog dana sukoba u Nagorno-Karabahu nastavljene su borbe na svim frontovima kao i međusobne optužbe za napade na civilne objekte.

Alijev: Ne smijemo dozvoliti da se sukob prelije preko granica

Ne smije se dozvoliti da se sukob u Nagorno-Karabahu prelije preko granica Jermenije i Azerbejdžana, rekao je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

"Uprkos artiljerijskim granatiranjima sa jermenske teritorije, mi ne vršimo nikakve udare na Jermeniju, niti se prebacujemo na njenu teritoriju iako imamo mogućnosti za to", rekao je Alijev.

Naglasio je da Jermenija pokušava da uključi evropske zemlje i Organizaciju ugovora o kolektivnoj bezbjednosti u spor oko Nagorno-Karabaha.

S druge strane predsjednik Azerbejdžana poručuje da je pokušaj Jermenije da internacionalizuje sukob nedopustiv.

Jerevan: Uništeno skladište oružanih snaga Azerbejdžana

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštlo je da su jermenske snage uništile skladišta goriva Oružanih snaga Azerbejdžana, a da je u granatiranju pogođena i kasarna u kojoj je bilo dosta azerbejdžanskih vojnika.

"Kao rezultat sjajno izvedenih akcija Armije odbrane Karabaha, uništeno je još jedno skladište naftnih derivata od vitalnog značaja za azerbejdžansku vojsku", objavila je portparol jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan, uz video snimak uništenja skladišta.

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan je na svom Fejsbuku objavio da se pored uništenog skladišta nalazila kasarna sa azerbejdžanskim vojnicima.

Prema njegovim riječima, vojska Karabaha je granatirala skladište goriva usljed čega je uništena i kasarna.

"U kasarni ima 200 žrtava", tvrdi u objavi Ovanisjan.

Ranije je bilo objavljeno da je vojska Karabaha raketnim i artiljerijskim udarima likvidirala dva velika neprijateljska skladišta goriva i maziva. Borbe u zoni sukoba u Karabahu traju od 27. septembra.

Većina stanovnika Stepanakerta ostala u gradu

Između 50 i 60 odsto civilne populacije Stepanakerta ostalo je u gradu uprkos žestokom azerbejdžanskom bombardovanju, izjavio je zamjenik gradonačelnika Suren Tamrazjan.

"50-60 odsto stanovnika Stepanakerta ostalo je u gradu. Neki od mirnih stanovnika iz drugih oblasti Arcaha, takođe, su se sklonili u glavnom gradu", rekao je on i dodao da su se iz grada uglavnom evakuisale porodice sa djecom i stariji ljudi, prenio je Jermenpres.

Prema njegovim riječima, civilno stanovništvo grada se sada nalazi u potpuno opremljenim skloništima, a gradska skupština ih snabdijeva potrebnom stvarima.

"Građanima pružamo uglavnom hranu, ćebad, toplu odjeću i druge neophodne stvari. Trudimo se da im obezbijedimo rezerve hrane za jedan, dva ili tri dana ođednom", dodao je Tamrazjan.

Putin: Borba oko Nagorno-Karabaha je tragedija

Ruski predsjednik Vladimir Putin ponovo je pozvao na obustavljanje neprijateljstava u regionu Nagorno-Karabah, opisavši borbu između jermenskih i azerbejdžanskih snaga kao tragediju.

Putin je rekao da je Moskva duboko zabrinuta zbog razvoja događaja u toj kavkaskoj enklavi.

"Nadamo se da će se ovaj sukob završiti u vrlo bliskoj budućnosti", dodao je Putin.

Azerbejdžansko tužilaštvo: Dvadeset osam civila ubijeno u granatiranju

Od 27. septembra u granatiranju azerbejdžanskih naselja poginulo je 28, a ranjena 144 civila, saopštila je pres-služba Državnog tužlaštva Azerbejdžana.

Pored toga, oštećeno je 66 civilnih objekata i 427 kuća.

Jerevan: Azerbejdžanska vojska napušta Džabrajil

Jermensko Ministartvo odbrane tvrdi da je uništeno veliko skladišete nafte i da azerbejdžanske trupe napuštaju Džabrajil koji je, kako je Baku prethodno saopštio, osvojen.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR