18 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poglavar Grčke pravoslavne crkve u bolnici zbog korone

Izvor: Wikipedia

Svijet

Comments 1

Poglavar Grčke pravoslavne crkve u bolnici zbog korone

Autor: Antena M

  • Viber

Poglavar Grčke pravoslavne crkve arhiepiskop Jeronimos prebačen je u bolnicu poslije pozitivnog testa na Kovid-19, saopštila je danas vodeća atinska bolnica.

Osamdesetdvogodišnji arhiepiskop se nalazi na odjelenju za intenzivnu njegu u bolnici Evagelismos, u kojoj se od korona virusa liječi i poglavar Albanske pravoslavne crkve Anastasios od kada je prebačen avionom u Grčku prošle nedjelje.

Portparol vlade Stelios Pecas izrazio je želje Vlade Grčke za brzo ozdravljenje Jeronimosa.

Arhiepiskop se sastao sa premijerom Kirjakisom Micotakisom u subotu, ali Pecas je rekao da su obojica imali test na korona virus prije sastanka i da su rezultati bili negativni.

Nedavna smrt visokog crkvenog velikodostojnika Grčke pravoslavne crkve mitropolita Joanisa ponovo je pokrenula raspravu o bezbjednosti dobijanja pričešća za vrijeme pandemije, pošto svi vjernici koriste istu kašiku.

Crkva insistira da ne može biti opasnosti od prenosa pošto je pričest krvi i tijelo Hrista i prema tome ne može da prenosi bilo kakvu bolest. Crkva navodi da je primijenila sve restrikcije za javnu bezbjednost.

Šezdesetdvogodišnji mitropolit Joanis umro je od posljedica Kovida-19 i sahranjen je ranije ove nedjelje.

U Grčkoj je uvedeno zatvaranje cijele zemlje do kraja meseca u nastojanju da se zaustavi širenje zaraze. Grčka, zemlja od 11 miliona stanovnika, do sada je zabilježila 82.000 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusa gotovo 1.300 umrlih.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

Ja ne mogu da vjerujem da neko moze da pomisli da se moze zaraziti kasikom koja se redovno svake godine pere.Jos sto rece Apostol Rukoljub ako vjerujete u Boga mozete pobijediti virus i Goricu prebaciti na Zabjelo.No pitanje je ko vjeruje.