12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bajden: U ratu smo sa virusom, a ne jedni sa drugima

Izvor: EPA

Svijet

Comments 0

Bajden: U ratu smo sa virusom, a ne jedni sa drugima

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Novoizabrani predsjednik SAD Džo Bajden obratio se Amerikancima pred Dan zahvalnosti, pozivajući na jedinstvo nacije, u borbi protiv koronavirusa ali i mimo toga i izrazio je nadu da će "sumornu sezonu podjela" zamijeniti doba jedinstva.

“Znam da je naša zemlja umorna od borbe. Moramo da imamo u vidu da smo u ratu sa virusom, ne jedni sa drugima. Ne jedni sa drugima. Ovo je trenutak kada moramo da budemo čvrsti, udvostručimo napore i ponovo se posvetimo… svi smo u ovome zajedno”, rekao je Bajden, prenosi Glas Amerike.

Pozivajući građane da praznik provedu u najužem krugu porodice ili prijatelja, bez putovanja i većih okupljanja, rekao je da će on i njegova supruga Džil slaviti Dan zahvalnosti samo sa ćerkom i zetom, dok će ostatak porodice takođe slaviti u malim grupama.

“Vjerujem da zaslužujete da čujete istinu od svog predsjednika. Moramo da zaustavimo širenje virusa. Dugujemo to ljekarima i bolničarkama i radnicima u prvim borbenim redovima. Dugujemo to svojim sugrađanima”, poručio je Bajden.

Dan zahvalnosti je praznik kada se milioni Amerikanaca obično okupljaju sa porodicom, a mnogi putuju avionom da bi to učinili. Ove godine, imajući u vidu infekcije kovida-19 koje haraju širom zemlje, savezna vlada je pozvala ljude da ostanu kod kuće.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR