9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Austrija privremeno obustavlja davanje AstraZenekine vakcine nakon smrtnog slučaja

Svijet

Comments 0

Austrija privremeno obustavlja davanje AstraZenekine vakcine nakon smrtnog slučaja

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Austrijske vlasti privremeno su iz opreza obustavile vakcinaciju serijom vakcina protiv kovida-19 firme AstraZeneka, dok traje istraga o smrti jedne osobe i razvoju plućne embolije kod druge poslije vakcinacije.

Državna kancelarija za sigurnost zdravstvene zaštite (BASG) primila je dva izvještaja koja se povezuju s vakcinom iz iste AstraZenekine serije, a pacijenti su ga dobili u klinici u gradu Zvetlu u pokrajini Donjoj Austriji, navodi se u saopštenju, javlja agencija Hina.

Prema izvještaju, jedna 49-godišnjakinja je umrla od posljedica teškog poremećaja koagulacije krvi, a kod 35-godišnjakinje se razvila plućna embolija, ali ona se oporavlja.

“Trenutno nema dokaza o uzročno-posljedičnoj vezi pomenutih stanja s vakcinom i vakcinacijom“, navodi se u saopštenju BASG.

Novinska agencija APA prenosi saopštenje predstavnika AstraZeneke koji je kazao da je firma u kontaktu s austrijskim vlastima i da podržava istragu.

Agencija podsjeća da su vakcinu odobrile i Evropska agencija za lijekove i Svjetska zdravstvena organizacija na osvnovu globalnog kliničkog ispitivanja u kojemu je učestvovalo 23.000 ispitanika.

“Sve dosadašnje evaluacije pokazale su da je vakcina AstreZeneke protiv kovida-19 sigurna i djelotvorna”, javila je APA.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR