11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin odgovorio Bajdenu: Želim ti dobro zdravlje

Izvor: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Svijet

Comments 0

Putin odgovorio Bajdenu: Želim ti dobro zdravlje

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je danas američkom predsjedniku Džozefu Bajdenu, koji ga je juče nazvao ubicom i rekao kako "svoj svoga najbolje poznaje i da mu želi dobro zdravlje", piše AFP.

“Što se tiče izjave mog američkog kolege, mi se zaista, kako je rekao, znamo lično. Šta bih mu odgovorio? Rekao bih mu: Neka ste živi i zdravi! Želim mu dobro zdravlje”, rekao je Putin tokom sastanka sa predstavnicima javnosti Krima i Sevastopolja, prenosi Sputnjik.

Ruski predsjednik je u vezi sa oštrim izjavama predsjednika SAD o njemu, rekao da svi vide druge onako kako procjenjuju sebe.

“Ako gledamo šire na tu temu, u istoriji svakog naroda, svake države ima mnogo veoma teških, dramatičnih i krvavih događaja. Ali kada ocjenjujemo druge ljude, ili kada čak procjenjujemo druge države, druge narode, kao da se uvijek gledamo kao u ogledalo, uvijek tamo vidimo sebe. Jer uvijek prebacujemo na drugog čovjeka ono što sami osjećamo, ono što i jesmo u suštini”, naglasio je Putin.

“Kada sam bio dijete, dok smo se prepirali na igralištu, govorili smo: ‘Šta god da kažeš o drugima, to je ono što si ti sam. Svoj svoga najbolje poznaje'”, rekao je Putin.

Podsjetimo, američki predsjednik Džo Bajden rekao je da će predsjednik Rusije Vladimir Putin uskoro osjetiti posljedice direktnog mešanja u američke predsjedničke izbore 2020. kako bi njihov ishod prevagnuo u korist Donalda Trampa, prenosi Hina.

“Putin nema dušu”

“Platiće cijenu, a kakve će biti posljedice, vidjećete uskoro”, rekao je Bajden u razgovoru za ABC Njuz.

Bajden je tom prilikom kazao kako ne vjeruje da Putin ima dušu, a na pitanje misli li da je ruski predsjednik ubica odgovorio je potvrdno.

“Da, mislim to”, rekao je Bajden kratko.

“Ovakva izjava ni u kojem slučaju nije prihvatljiva”

Konstantin Kosačjov, zamjenik predsjednika gornjeg doma parlamenta, rekao je jutros da su Bajdenovi komentari neprihvatljivi, da bi neizbježno pokvarili ionako loše veze i okončali svaku nadu u Moskvi o promjeni američke politike pod novom američkom administracijom, prenosi Index.hr.

Rekao je kako je opoziv ambasadora u Moskvi jedini razumni korak koji je trebalo preduzeti u tim okolnostima.

“Pretpostavljam da neće biti posljednji ako sa američke strane ne bude objašnjenja ili izvinjenja”, napisao je Kosačjov u objavi na Fejsbuku.

“Ovakva procjena nije dopuštena iz usta državnika takvog ranga. Ovakva izjava ni u kojem slučaju nije prihvatljiva”, dodao je, nazvavši je prekretnicom u američko-ruskim vezama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR