7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Astrazeneka sprema osvetu; Oksfordski profesor: Sad je dosta

Izvor: EPA

Svijet

Comments 1

Astrazeneka sprema osvetu; Oksfordski profesor: Sad je dosta

Izvor: B92

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Astrazeneka bi mogla podići cijene svojih vakcina protiv kovida-19 i napustiti svoju odluku da od njega neće profitirati zbog napada koje dolaze iz EU.

Kako piše "The Telegraph", kanadski imunolog i genetičar Sir Džon Bel, profesor medicine na Univerzitetu u Oksfordu i voditelj naučnog tima koji je razvio vakcinu protiv koronavirusa Astrazeneca/Oksford, upozorava da neopravdane kritike na račun te vakcine nanose štetu kompaniji.

Bel je rekao da se Astrazeneki nikada nije odala počast zbog odluke da neće profitirati od vakcina te da bi napadi iz EU i od strane zvaničnika poput francuskog predsjednika Emanuela Makrona tu odluku mogli dovesti u pitanje, prenio je Jutarnji list.

"Postoji trenutak u kojem bi Astrazeneka mogla da kaže 'mora da se šalite, prestajemo (naplaćivati proizvodnu cijenu) jer nam niko ne odaje počast zbog toga što radimo'", rekao je Bell. "Pala je cijena naših dionica. Nije porasla. Proizvodimo više vakcina od svih drugih. Ovo je sigurno i djelotvorna vakcina, ali nikoga nije briga", dodao je on.

Bel je rekao i da su radnici u Astrazeneki sve frustriraniji, dok se druge kompanije koje proizvode vakcine bogate.

"Nemam ja problema s tim da ljudi zarađuju, ali za sve postoji vrijeme i mesto. Farmaceutska industrija govori da je super, da je spasila svijet. Jeste da, ali ste zaradili ogromne količine novca", dodao je Bel.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Sve što je vezano sa ovom kompanijom i vakcinom je kontraverzno, neispitano, nesigurno. Kakva je to preporuka za vakcinu?