7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa 7 zabrinuta zbog akcija Rusije

Svijet

Comments 0

Grupa 7 zabrinuta zbog akcija Rusije

Autor: Antena M

  • Viber

Duboko smo zabrinuti što se nastavlja negativni obrazac ruskog neodgovornog i destabilizujućeg ponašanja, poručili su ministri vanjskih poslova G7.

Ministri vanjskih poslova G7 naveli su da će nastaviti sa jačanjem kolektivne sposobnosti članica G7 i njenih partnera (EPA)
05 May 2021
 
Ministri vanjskih poslova Grupe Sedam (G7) duboko su zabrinuti ponašanjem Rusije i najavili su da će jačati kolektivne napore na suzbijanju prijetnji koje dolaze iz Kremlja.

“Duboko smo zabrinuti što se nastavlja negativni obrazac ruskog neodgovornog i destabilizujućeg ponašanja”, poručili su ministri vanjskih poslova G7 u saopćenju, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Zabrinutost G7
Ministri Britanije, SAD-a, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije i Japana naveli su da su zabrinuti zbog nedavnog nagomilavanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama i na Krimu, kao i zbog aktivnosti Rusije koje su usmjerene na podrivanje demokratskih sistema drugih zemalja i zbog njene “zlonamjerne cyber aktivnosti i upotrebe dezinformacija”.

Oni su rekli i da će nastaviti sa jačanjem kolektivne sposobnosti članica G7 i njenih partnera u cilju odvraćanja ovakvog ruskog ponašanja koje, kako su naglasili, ugrožava međunarodni poredak zasnovan na pravilima u oblastima sigurnosti koje zabranjuju dezinformacije u cyber prostoru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR