12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novinarka CNN Klarisa Vord napustila Avganistan, oglasila se na Tviteru

Izvor: Screenshot

Svijet

Comments 0

Novinarka CNN Klarisa Vord napustila Avganistan, oglasila se na Tviteru

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Nagrađivana reporterka CNN-a Klarisa Vord napustila je Avganistan nakon što je danima sa ulica Kabula izvještavala o talibanskom preuzimanju vlasti u toj zemlji.

Vord je na Tviteru oko 4.25 ujutro u subotu objavila da je sletjela u Dohu sa svojim timom i oko 300 izbjeglica iz Avganistana, prenosi N1.

„Veliko hvala svima na brizi i podršci, američkom ratnom vazduhoplovstvu koje nas je prevezlo i Kataru koji nas je primio. Mi smo jedni od srećnijih“, napisala je Vord na Tviteru.

Vord je izvještavala o talibanima i imala je više napetih situacija sa članovima te grupe u Kabulu, podsjeća The Hill. Jedan borac iz redova talibana zamalo je udario njenog producenta kundakom ove nedjelje.

„Ljudi su govorili ‘ova žena je neustrašiva’, ali stvarno nisam. Veoma sam strašljiva i ne volim da budem tamo gdje lete meci… Trznem se svaki put kad čujem pucanj. Mrzim pucnjavu kao i svako“, rekla je Vord u ranijem intervjuu za The Hill.

Njeno prisustvo u Kabulu u danima nakon što su talibani preuzeli kontrolu bilo je zapaženo zato što je žena i novinarka, a talibani su u prošlosti napadali i jedne i druge.

Mnogi novinari napustili su zemlju ranije ove sedmice, dok se na aerodromu u Kabulu nastavlja evakuacija hiljada stranaca i Avganistanaca koji su sarađivali sa međunarodnim faktorom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR