15 °

max 15 ° / min 11 °

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bramerc: Mural Ratku Mladiću u Beogradu trebao bi biti nezamisliv

Svijet

Comments 0

Bramerc: Mural Ratku Mladiću u Beogradu trebao bi biti nezamisliv

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc osudio je pred Savjetom bezbjednosti UN-a negiranje genocida i slavljenje osuđenih ratnih zločinaca, navodeći kao primjer mural Ratku Mladiću u Beogradu.

"To bi trebalo da bude nezamislivo. Kako toliko mnogo ljudi može Mladića i dalje vidjeti kao heroja srpskog naroda nakon što je pred sudom osuđen na doživotni zatvor na osnovu ogromnog dokaznog materijala o njegovim zločinima", upitao je Bramerc.

Istovremeno, glavni tužilac je osudio vlasti Hrvatske zbog sprečavanja istraga o zločinima hrvatskih vojnika nad Srbima u BiH.

"Kakvu poruku šalje Vlada Hrvatske kada svoje sudove sprečava da istraže optužbe o zločinima nad bosanskim Srbima", istakao je Bramerc.

On je upitao i kako bošnjački političari mogu da insistiraju da se poštuju presude o njihovim žrtvama, a krivični progon njihovih komandanata nazivaju politički motivisanim.

"Neki kažu da su istina i pravda izvor sukoba u društvu. Realnost je da se negiranje genocida i slavljenje ratnih zločinaca koristi za sprečavanje pomirenja, izazivanje mržnje i za destabilizaciju mira i sigurnosti, podvukao je Bramerc.

Podnoseći redovan izvještaj Bramerc je naglasio važnost saradnje haškog tužilaštva s tužiocima za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR