10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erdogan Švedskoj i Finskoj rekao uslove; Zelenski: Slomili smo kičmu ruske vojske

Izvor: EPA

Svijet

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Erdogan Švedskoj i Finskoj rekao uslove; Zelenski: Slomili smo kičmu ruske vojske

Autor: Antena M

  • Viber

87. dan ruske invazije na Ukrajinu pratili ste na portalu Antena M.:

21:36 Moskva razmišlja o razmjeni ukrajinskih zarobljenika za Putinovog prijatelja

Rusija će proučiti mogućnost razmjene zarobljenih vojnika ukrajinske bojne Azov za Viktora Medvedčuka, prijatelja Vladimira Putina, rekao je ruski poslanik i pregovarač Leonid Slucki. "Proučit ćemo to pitanje", rekao je Slucki, član ruskog poslanstva na posljednjim pregovorima s Kijevom, odgovarajući na pitanje o takvoj razmjeni, prenosi novinska agencija RIA Novosti.

U izjavi koju je dao u separatističkom gradu Donjecku na jugoistoku Ukrajine dodao je da će o takvoj mogućnosti u Moskvi razgovarati "oni koji su za to ovlašteni".

20:23 Erdogan Švedskoj i Finskoj rekao koji su uslovi da Turska podrži njihov ulazak u NATO

19:09 Zelenski: Slomili smo kičmu ruske vojske

18:23 Akrap: Ne treba očekivati da će Rusi rasporediti vojsku prema Finskoj

17:17 Ukrajina: Rusi su izveli velik broj napada, odbili smo ih 11

Glavni štab Ukrajine izvijestio je o velikom broju ruskih napada u zemlji i upozorio na opasnost od vazdušnih napada iz Bjelorusije.

Glavno žarište borbi je istočna Ukrajina, u kojoj je odbijeno 11 napada, navodi se u dnevnom izvještaju o stanju u zemlji. Ukrajini nastavlja prijetiti ruska saveznica Bjelorusija, koja se zvanično ne bori u ratu. 

Osim toga, brodovi ruske mornarice raspoređeni su u Crnom te Azovskom moru zbog borbenih i izviđačkih operacija, dodaje se u izvještaju. Glavni štab objavio je da ruski vojnici sprječavaju civile da pobjegnu s područja Hersona na teritoriju pod ukrajinskom kontrolom te da blokiraju nove humanitarne koridore.

14:38 Bajden ne smije da uđe u Rusiju

Rusija je zabranila ulazak u zemlju za 963 Amerikanca, uključujući i predsjednika Džozefa Bajdena.

Zabrana dolazi nakon što je Bajden potpisao paket potpore pomoći Ukrajini u iznosu od gotovo 40 milijardi dolara.

Zabrana vrijedi i za državnog sekretara Entonija Blinkena i šefa CIA-e.

12:35 Neizvjesna sudbina ljudi iz Azovstala

12:25 Rusi vrše prisilnu evakuaciju u Marijupolju

Zamjenica ukrajinskog ministra spoljnih poslova Emine Džepar objavila je na Tviteru snimak ruskih vojnika koji u Marijupolju vrše prisilnu evakuaciju civila na teritoriju Rusije.

12:10 Legendardni fudbaler se javio iz Kijeva

11:50 Ruska vojska raketirala skladište goriva kod Odese

Ruska vojska danas je izvijestila o raketnom napadu na skladišta goriva u blizini ukrajinskog grada Odese.

"U Odeskoj oblasti, u lučkoj fabrici, visokoprecizne rakete ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništile su skladišta sa gorivom namenjenim za oklopna vozila", saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

11:35 Moldaviju opremiti po NATO standardima

Moldavija bi trebalo da bude "opremljena NATO standardima" kako bi joj se pomoglo da se zaštiti od ruske prijetnje, rekla je ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras.

Trasova je izjavila za Telegraf da su u toku razgovori sa saveznicima o tome kako pomoći manjim nacijama da se odbrane, prenosi BBC.

Ona je rekla da je jasno da, uprkos ograničenom uspjehu u Ukrajini, predsjednik Vladimir Putin i dalje ima "ambicije da stvori veliku Rusiju".

11:07 Na tviteru je objavljen snimak uništenja ruskog vojnog vozila protivtenkovskom raketom

Ukrajinsko ministarstvo odbrane tvrdi da je Rusija izgubila više od 1.200 tenkova. Navodi se da je Rusija od početka rata 24. februara izgubila 204 aviona, više od 1200 tenkova i oko 28.000 ljudi.

10:38 Zelenski: Mi želimo sve da vratimo, Rusija želi da ne vrati ništa

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da će sukob između Rusije i Ukrajine biti okončan diplomatskim putem, ali da će mirovni pregovori imati hibridni format.

Zelenski je u intervjuu za ukrajinske medije rekao da neka pitanja između Ukrajine i Rusije ne mogu biti riješena nigde osim za pregovaračkim stolom zato što, kako je objasnio, Ukrajina "želi sve da vrati, ali Ruska Federacija želi da ne vrati ništa", prenosi Ukrajinska pravda.

10:00 Bosna se neće pridružiti sankcijama protiv Rusije

Lider SNS-a Milorad Dodik rekao je predsjedniku Evropskog savjeta Šarl Mišelu da Bosna i Hercegovina mora da zadrži neutralnost i da se neće pridružiti sankcijama EU protiv Rusije zbog njene invazije na Ukrajinu.

"Mislim da je od najveće važnosti da BiH ostane neutralna", rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare.

"U uslovima u kojima postojimo, za nas bi bio problem da uvedemo bilo kakve sankcije ili da se pridružimo EU ili globanim sankcijama", naveo je

09:45 Ukrajina se još nije zvanično oglasila o ruskim navodima da su zauzeli Azovstal

09:30 Pogledajte posljednje borce iz Azovstala

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo da je nakon predaje posljednjih ukrajinskih vojnika "u potpunosti oslobodila" čeličanu Azovstal u Mariupolju. Objavljen je i video na kojem se vide borci. Njihova sudbina neizvjesna je u ovom trenutku jer niko ne zna kako će ih Rusija tretirati.

09:00 Ne propustite specijalni serijal Antene M - Priče iz Ukrajine

08:38 Uništen kulturni centar u Lozovi

Ruski projektili uništili su kulturnu zgradu u istočnom gradu Lozovi. Tom prilikom povrijeđeno je sedam osoba, među kojima je i dijete. 

Na društvenim mrežama se pojavio video, koji navodno prestavlja snimak napada.

08:29 Gazprom prekinuo isporuku plina Finskoj

Od danas je i zvanično prekinut izvoz ruskog plina u Finsku, potvrdila je finska državna kompanija Gasum, prenose strane agencije.

"Vrlo je žalosno što će isporuka prirodnog plina prema našem ugovoru o snabdijevanju sada biti zaustavljena. Međutim, pažljivo smo se pripremali za ovu situaciju i obezbjedili da ne bude smetnji u mreži prenosa plina", saopštila je juče finska kompanija Gasum.

Gasum je odbio da plaća Gazpromu plin u rubljama kao što je Rusija zatražila od evropskih zemalja.

08:27 Rusi tvrde da kontrolišu čeličanu Azovstal

Nedjeljama je čeličana Azovstal bila poslednje uporište ukrajinskog otpora u gradu Mariupolju koji je ranije okupirala Rusija.

Rusija je juče objavila da su se poslednji ukrajinski borci predali - što, ako je tačno, predstavlja vojnu pobjedu Moskve.

Ukrajina to još nije potvrdila. Ova vijest dolazi nakon što je ukrajinski komandant u Azovstalu naredio vojnicima da sačuvaju svoje živote i zaustave obranu grada.

Rusija je objavila da je potpuno zauzela teritoriju čeličane Azovstal u kojoj su se nalazili posljednji ukrajinski branioci Mariupolja.

07:14 Zelenski: Moramo procesuirati sve ruske ratne zločince

U noćnom obraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je apelovao na saveznike da Rusiju proglasi finansijski odgovornom za svoju agresiju i pozvao na progon svih ruskih ratnih zločinaca.

"Moramo se boriti dok ne oslobodimo našu zemlju od okupatora i osiguramo sigurnost Ukrajine. Moramo procesuirati sve ruske ratne zločince. Takođe, radimo na tome da osiguramo da Rusija na ovaj ili onaj način nadoknadi sve što je uništila u Ukrajini. Svaku spaljenu kuću, svaku razrušenu školu, svaki dom kulture dignut u vazduh, svaku uništenu kompaniju", nabrajao je Zelenski u obraćanju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR