8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EU osudila prijetnje Medvedeva i podržala Međunarodni krivični sud

Svijet

Comments 0

EU osudila prijetnje Medvedeva i podržala Međunarodni krivični sud

Autor: Antena M

  • Viber


Evropska unija (EU) osudila je prijetnje koje je visoki zvaničnik Rusije uputio Međunarodnom krivičnom sudu i Holandiji, kao zemlji domaćinu tog tribunala, zbog naloga za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina, objavila je Evropska spoljnopolitička služba (EEAS).
 
Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da bi pokušaj bilo koje zemlje da sprovede odluku Međunarodnog krivičnog suda o hapšenju Putina bio ravan objavi rata.

"Evropska unija pruža punu podršku Međunarodnom krivičnom sudu. Bilo kakva mjera odmazde protiv onih koji su uključeni u rad suda su neprihvatljivi. Predvodeći borbu protiv nekažnjivosti, Tribunal mora biti sposoban da radi nezavisno i nepristrasno", dodaje se u saopštenju.

Unija ostaje predana odbrani Suda od bilo kakvog spoljnog miješanja, opstruiranja i podrivanja međunarodnog sistema pravde.

U saopštenju EEAS se navodi da će EU nastaviti da zagovara univerzalnost Rimskog statuta i da poziva sve države, koje to još nijesu učinile, da se pridruže Međunarodnom krivičnom sudu i tako okončaju nekažnjivost za najteže zločine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR