12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EU otvorila Kancelariju za vještačku inteligenciju

Svijet

Comments 1

EU otvorila Kancelariju za vještačku inteligenciju

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska unija zvanično je otvorila Kancelariju za vještačku inteligenciju, koja će se baviti nadgledanjem primjene zakona o vještačkoj inteligenciji, identifikovanjem potencijalnih rizika i kršenjem pravila, te podsticanjem korišćenja pouzdane vještačke inteligencije.

“Evropska kancelarija za vještačku inteligenciju biće centar stručnosti u oblasti vještačke inteligencije širom EU. Imaće ključnu ulogu u sprovođenju Zakona o AI, posebno za vještačku inteligenciju opšte namjene, podsticaće razvoj i upotrebu vjerodostojne vještačke inteligencije i međunarodnu saradnju“, saopšteno je u Evropskoj komisiji.

Kancelarija će takođe raditi na unapređenju mjera i politika za iskorišćavanje društvenih i ekonomskih koristi AI širom EU, pružaće savjete o najboljim praksama i podsticati inovativne ekosisteme pouzdane AI u cilju povećanja konkurentnosti i ekonomskog rasta EU.

Kako je saopštila EK, Kancelarija je osnovana u okviru Evropske komisije i čini temelj jedinstvenog evropskog sistema upravljanja vještakom inteligencijom. Sarađivaće sa državama članicama i širom stručnom zajednicom i osiguraće strateški, koherentan i efikasan evropski pristup AI na međunarodnom nivou, a očekuje se da će postati globalna referentna tačka.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

AI će promijeniti svijet u svakom poslu. Npr. Plantaže će moći da kupe mašine koje mogu prepoznati grozd grožđa, kajsiju, breskvu, znaće da ispruže mehaničku "ruku" i uberu ih i stave u gajbu. Mala inteligencija, ali od ogromnog značaja. Braće 24/7, neće se žaliti na vrućinu i na malu platu.