19 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"To bi značilo direktan rat!": Burna reakcija Kremlja na riječi Makrona i potencijalnog slanja evropskih vojnika u Ukrajinu

Izvor: EPA-EFE/GONZALO FUENTES

Svijet

Comments 0

"To bi značilo direktan rat!": Burna reakcija Kremlja na riječi Makrona i potencijalnog slanja evropskih vojnika u Ukrajinu

Autor: Antena M

  • Viber

Pojava NATO vojnika na teritoriji Ukrajine dovešće do direktnog sukoba sa Ruskom Federacijom i eskalacije situacije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je, odgovarajući na pitanje novinara kakav je rizik od eskalacije i direktnog sukoba sa NATO-om u slučaju pojave vojnika Alijanse na teritoriji Ukrajine, istakao da u tom slučaju ne treba govoriti o vjerovatnoći, već o neizbježnosti sukoba, prenosi Interfaks.

Peskov je, osvrćući se na jučerašnju izjavu predsjednika Francuske Emanuela Makrona da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali da „ništa ne treba isključiti“, rekao da diskusije zapadnih zemalja o mogućnosti slanja njihovih vojnika u Ukrajinu predstavljaju novi, veoma važan elemenat.

„Svi drugi elementi u govoru francuskog predsjednika su već na ovaj ili onaj način iznošeni i mi smo ih već uzeli u obzir“, rekao je Peskov, dodajući da je Moskvi dobro poznat Makronov stav da „Rusiji treba nanijeti strateški poraz“.

Dodao je da je jedan broj zemalja koje su učestvovale na jučerašnjem skupu u Parizu o podršci Ukrajini ima „prilično trezvenu procjenu potencijalne opasnosti takvog poteza i potencijalne opasnosti od direktnog uvlačenja u gorući sukob“.

Makron je juče, poslije konferencije o Ukrajini u Parizu, rekao da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da „ništa ne treba isključiti“.

„Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobijedila“, rekao je Makron na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera, a iz Jelisejske palate je saopšteno da je cilj skupa da ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu bude poslata „poruka da je Evropa odlučna da pomogne Ukrajini i suprotstavi se ‘narativu Kremlja’ da Rusija mora da dobije rat, koji je ušao u treću godinu“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR