11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Majke tužile Tik -Tok zbog tragičnih smrti njihove djece

Izvor: Pixabay

Svijet

Comments 0

Majke tužile Tik -Tok zbog tragičnih smrti njihove djece

Autor: Antena M

  • Viber

Dvije majke koje su izgubile svoje sinove tvrdeći da su upravo TikTok izazovi doveli do njihovih tragičnih smrti sada insistiraju na jačem djelovanju društvenih mreža.

Hollie Dance i Lisa Kenevan vode kampanju za uklanjanje uznemirujućih video zapisa koji promoviraju izazove "zadržavanja daha". Ti video zapisi, često koristeći slike iz popularne igre Minecraft, podstiču korisnike na opasne radnje, uključujući i zadržavanje daha dok prate mračne poruke.

Isak Kenevan, 13-godišnjak, preminuo je prošle godine, a majka vjeruje da je to bilo rezultat učestvovanja u online izazovima "gušenja". Ove majke ističu da TikTok nije dovoljno učinio kako bi uklonio štetan sadržaj, pozivajući na ozbiljnije korake kako bi se zaštitila djeca.

Ove zabrinutosti pojavljuju se u kontekstu sve veće zabrinutosti zbog uticaja društvenih medija na mentalno zdravlje i sigurnost mladih.

U međuvremenu, TikTok tvrdi da ne dopušta opasne izazove i redovno uklanja sadržaj koji krši njihova pravila. Ipak, majke ističu da platforme poput TikToka trebaju preuzeti veću moralnu odgovornost i preduzeti konkretnije korake kako bi zaštitile mlade korisnike od potencijalno opasnih izazova, piše Independent.

Ovo pitanje dodatno ukazuje na potrebu za jačim regulativama i kontrolama na društvenim mrežama kako bi se zaštitila djeca od potencijalnih opasnosti i štetnih uticaja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR