16 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprkos dijagnozi, kralj Čarls III se priprema na daleko putovanje

Izvor: EPA EFE

Svijet

Comments 0

Uprkos dijagnozi, kralj Čarls III se priprema na daleko putovanje

Autor: Antena M

  • Viber

Kralj Čarls III u maju prošle godine je krunisan, a već je u januaru ove bio primoran da se povuče u svoje odaje i kao prioritet stavi zdravlje. Iako radi iz svog doma, kralj se ipak priprema na daleko putovanje u zemlju koja će ga dočekati širom otvorenih ruku

Kralj Čarls III na neko se vrijeme se povukao iz javnosti kako bi se posvetio onom najvažnijem - zdravlju. Uprkos zloćudnom karcinomu koji mu je dijagnostikovan početkom godine, Čarls je prigrlio rad od kuće, a uskoro će i napustiti Britaniju kako bi otputovao na važan sastanak, piše Tportal.hr.

Kako se zasad čini, 75-godišnji kralj mogao bi da otputuje u Australiju tokom ove godine, a australijski premijer Entoni Albanese rekao je u nedavnoj izjavi da se on i njegova zemlja pripremaju za moguću posjetu kralja Australiji.

"Kralj je pokazao saosjećanje prema Australijancima pogođenim nedavnim prirodnim katastrofama, baš kao što su oni pokazali saosjećanje i podršku kralju nakon njegove dijagnoze raka", rekao je Albanese za strane medije i dodao da su članovi kraljevske porodice uvijek dobrodošli u Australiju.

Iako je kralj odgodio većinu svojih kraljevskih dužnosti, od objave o narušenom zdravstvenom stanju viđen je tek nekoliko puta, i to na nedjeljnoj crkvenoj službi i na sastanku s britanskim premijerom Rišijem Sunakom kojeg je ugostio u Bakingemskoj palači.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR