21 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin pozvao Bliski istok da se suzdrži od novih sukoba

Svijet

Comments 0

Putin pozvao Bliski istok da se suzdrži od novih sukoba

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je sve strane na Bliskom istoku da se suzdrže od poteza koji bi izazvali novi sukob, a koji bi imao katastrofalne posljedice, saopštio je Kremlj.

Putin, koji je ojačao veze s Iranom otkako je poslao ruske trupe u Ukrajinu 2022. godine, telefonski je razgovarao s iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem o iranskom napadu na Izrael, koji je Kremlj nazvao “mjerama odmazde”.

Iran je u subotu uveče lansirao bespilotne letjelice i projektile na Izrael u znak odmazde za izraelski napad na njegov konzulat u Siriji, 1. aprila, u kome je ubijeno sedam pripadnika Islamske revolucionarne garde, uključujući dva zapovjednika.

Iran za taj napad odgovornim smatra Izrael, koji ipak umiješanost u taj incident nije potvrdio, ali ni demantovao, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Putin je u prvom javnom komentaru iranskog napada na Izrael kazao da je glavni uzrok trenutne nestabilnosti na Bliskom istoku “neriješeni sukob između Palestinaca i Izraela”.

Kremlj je saopštio da se Putin nada da će sve strane pokazati suzdržanost i spriječiti novu rundu sukoba.

Raisi je, kako se navodi u saopštenju, kazao da su akcije Irana bile ograničene prirode i da “Teheran nije zainteresovan za daljnju eskalaciju napetosti”.

Putin i Raisi su potvrdili stavove Rusije i Irana da je potreban trenutni prekid sukoba u Pojasu Gaze, kao i rješavanje teške humanitarne situacije i stvaranje uslova za političko i diplomatsko rješenje krize.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR