15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasada Palestine u Crnoj Gori: Agresivni američki veto razotkriva kontradikcije u američkoj politici

Izvor: Ambasada Palestine

Svijet

Comments 0

Ambasada Palestine u Crnoj Gori: Agresivni američki veto razotkriva kontradikcije u američkoj politici

Autor: Antena M

  • Viber

Snažno osuđujemo ulaganje veta od strane Sjedinjenih Američkih Država u Savjetu bezbjednosti UN-a kako bi spriječili Palestinu da dobije punopravno članstvo u Ujedinjenim Nacijama, navodi se u reagovanju Abasade Palestine u Crnoj Gori.

Ističu da je američki veto neetičan, neopravdan i prkosi volji međunarodne zajednice koja snažno podržava punopravno članstvo Palestine u Ujedinjenim nacijama.

“Agresivni američki veto razotkriva kontradikcije u američkoj politici, koja tvrdi da podržava rješenje o dvije države, dok ga više puta opstruira ulaganjem veta na rezolucije Savjeta bezbjednosti protiv Palestine i njenih legitimnih prava. Postizanje mira, bezbjednosti i stabilnosti u regiji i svijetu oslanja se na sprovođenje rezolucije UN-a, okončanje izraelske okupacije Države Palestine i priznavanje legitimnih prava palestinskog naroda, uključujući njegovo pravo na samoopredjeljenje u nezavisnoj državi Palestini sa Istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom”, mavodi se u reagovanju.

Izražavaju ujedno zahvalnost državama članicama SBUN-a koje su glasale za punopravno članstvo Palestine u UN-u, a čije glasanje predstavlja ogromnu podršku osnovnim načelima humanosti, morala i zakonitosti i demonstraciju jedinstvenog stava svijeta koji stoji iza vrijednosti pravde, slobode i mira.

Za punopravno članstvo Države Palestine u Ujedinjenim nacijama glasalo je 12 zemalja: Alžir, Mozambik, Sijera Leone, Gvajana, Ekvador, Rusija, Kina, Francuska, Slovenija, Malta, Japan, Republika Koreja. Protiv su bile SAD. Dok su uzdržane bile Velika Britanija i Švajcarska.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR