18 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

17° / 14°

Srijeda

15.05.

18° / 14°

Četvrtak

16.05.

22° / 15°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ruska vojska napala dronovima Nikolajev, Ukrajina saopštila da je tokom noći ranjeno sedam civila

Izvor: EPA-EFE Arhiva

Svijet

Comments 0

Ruska vojska napala dronovima Nikolajev, Ukrajina saopštila da je tokom noći ranjeno sedam civila

Autor: Antena M

  • Viber

Rusija je danas borbenim dronovima napala ukrajinski grad Nikolajev na Crnom moru i tom prilikom pogodila hotel i kritičnu energetsku infrastrukturu, saopštio je guverner nikolaevske oblasti Vitali Kim.

On je naveo da su ruski dronovi „ozbiljno oštetili“ hotel u Nikolajevu, što je izazvalo požar koji je kasnije ugašen. Kim je takođe izvijestio da je napad oštetio infrastrukturu za proizvodnju toplotne energije u gradu, ali nije naveo više detalja. Dodao je da nema povređenih.

U izveštaju ruskih novinskih agencija navodi se da su udari na Nikolajev bili usmjereni na brodogradilište u kojem se sastavljaju pomorski dronovi, kao i hotel gdje su bili smešteni „plaćenici koji govore engleski“, koji su se borili za Ukrajinu.

Prema ukrajinskim zvaničnicima, u ruskom granatiranju u subotu i tokom noći ranjeno je najmanje sedam civila širom Ukrajine.

Rusko Ministrstvo odbrane je jutros saopštilo da je tokom protekle noći oborilo 17 ukrajinskih dronova iznad četiri ruska regiona na jugozapadu zemlje.

Tri drona su navodno oborena u blizini skladišta nafte u Ljudinovu, industrijskom gradu udaljenom oko 230 kilometara sjeverno od ukrajinske granice, rekao je guverner Vladislav Šapša. Trenutno nema izvještaja o žrtvama ili šteti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR