22 °

max 28 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

28° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

25° / 15°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

27° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

30° / 20°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zelenski sa Šolcom: Dajte nam svo oružje da istjeramo Ruse

Izvor: EPA-EFE/CLEMENS BILAN, arhiva

Svijet

Comments 1

Zelenski sa Šolcom: Dajte nam svo oružje da istjeramo Ruse

Izvor: RTS

Autor: Antena M

  • Viber

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je došlo vrijeme da se Ukrajini da svo oružje potrebno da protjera ruske okupacione snage sa ukrajinske teritorije.

Šef države je to zatražio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Pitanje je, kaže: "Da li je došao trenutak da nam naši partneri daju svo oružje da bismo mogli da izbacimo Ruse?!"

Napomenuo da je važno da svi pošteno sagledaju stvarnost.

"Ovaj rat se nastavlja samo zato što Putin ima mogućnost da nastavi rat, teror i napade na Ukrajinu. Kada se ograniči sposobnost Rusije da teroriše svoje susjede, Rusija će konačno biti prinuđena da pronađe put ka stvarnom miru, jer je to Putinova ključna prednost. - Kontrolisani raketni udari vazdušnih bombi, udaranje bespilotnih letjelica Zajedno moramo da obezbijedimo zamračenje ruskog terora kako bismo izvukli mogućnost pravog mira iz zamračenja i zajedno sa Njemačkom to možemo da uradimo", poručio je Zelenski.

Šolc: Isporučićemo treći sistem "patriot", "iris", "gepard"

Njemačka će u bliskoj budućnosti prenijeti Ukrajini dodatna sredstva za zaštitu neba i nadam se da će se njemačkoj inicijativi pridružiti i druge zemlje, poručio je Šolc.

"Isporučićemo treći sistem `patriot`, kao i sistem `iris-t` SLM, `gepard`, projektile i artiljerijsku municiju u narednim nedjeljama i mjesecima“, najavio je Šolc.

Kancelar je bezbjednosni sporazum potpisan između dveij države, nazvao garancijom za budućnost Ukrajine i za biznismene koji rade ili planiraju da rade u toj državi.

"Danas u Berlinu nastavljamo da radimo za jaku, slobodnu, evropsku Ukrajinu. Kada govorimo o rekonstrukciji Ukrajine, govorimo o rekonstrukciji buduće nove članice EU", dodao je Šolc.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Strategija zapada je da se ne dozvoli da Ukrajina izgubi u ovom ratu, ali takođe ne žele da Rusija izgubi rat! Smatraju da bi poraz Rusije doveo do nestabilnosti u toj zemlji punoj nuklearnih projektila, što bi vodilo neizvjesnoj budućnosti. Nadaju se da će rusi odustati kada vide da ne mogu dalje?!