Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hrvatski ministar o skandalu sa oružjem: Izvinjavam se!

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Hrvatski ministar o skandalu sa oružjem: Izvinjavam se!

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević komentarisao je danas slučaj trojice pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku koji su pod istragom civilne i vojne policije.

"Izvinjavam se u ime cijele hrvatske vojske. To nisu vrijednosti pobjedničke hrvatske vojske. Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti", rekao je Krstičević za N1.

Dodaje da je ovo izolovan slučaj.

"Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolovani slučajevi. Hrvatska vojska će pobijediti ovu situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sistema", rekao je Krstičević.

Na pitanje kako je reagovao na cijeli slučaj, ministar je rekao da mu je bilo žao.

"Pa vi znate naše pilote, momci su i u Domovinskom ratu bili sjajni, to su vrhunski ljudi na ponos svih. Još jednom - izvinjenje. Bićemo čvrsti u sankcionisanju ovog slučaja. Stega mora biti na nivou", rekao je kratko.

Podsjetimo, juče je Dnevnik Nove TV objavio kako su trojica pilota hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku helikopterom prevezla glavnog dobavljača kojeg policija povezuje sa ilegalnim tržištem oružja. Kako bi dobavljaču prikrili trag, obukli su ga u odjeću vojnog pilota. U pretragama njihovih kuća pronađena je veća količina oružja pa su udaljeni iz službe.

Ostavi komentar

0/300