11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Mi imamo povjerenja u Makrona

Izvor: Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Region

Comments 0

Vučić: Mi imamo povjerenja u Makrona

Izvor: B92

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu s ministarkom odbrane Francuske Florans Parli, koja boravi u posjeti Beogradu.

Vučić je, nakon tog sastanka, na konferenciji za medije, poručio da Srbija ima povjerenja u predsjednika Francuske Emanuela Makrona i izrazio zahvalnost Francuskoj zbog podrške zemlji na evropskom putu.

Vučić je na konferenciji za novinare s ministarkom odbrane Francuske Florans Parli rekao da Srbija ne učestvuje u gotovo orkestriranoj kampanji protiv Makrona zbog nekih odluka u EU, odnosno odluke da se ne otvore pregovori o članstvu u EU sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

"Imamo veliko povjerenje u Makrona, smatramo ga iskrenim prijateljem. Vjerujem da će voditi računa prije svega o francuskim interesima, ali i srpskim. Ljudi u Srbiji imaju povjerenja u Francusku", rekao je Vučić.

On je rekao da je prvi put, poslije 35 godina, jedan ministar odbrane Francuske u Beogradu.

"Veoma sam zadovoljan zbog toga i veliko vam hvala. Prenesite predsjedniku Emanuelu Makronu najsrdačnije pozdrave naroda iz Srbije i moje lično, hvala za posjetu tokom ljeta i poruke koje je prenio građanima Srbije", rekao je Vučić.

Navodeći da dvije zemlje imaju dobru saradnju, Vučić je istakao da će Srbija da čuva vojnu neutralnost, ali će da razvija sve bolje odnose sa Francuskom.

On je naglasio dobru saradnju u međunarodnim misijama i istakao da je Srbija spremna da učestvuje i bilateralno sa Francuskom u različitim misijama.

"Za nas su Francuzi prijatelji, bili smo prijatelji i 1914. i 1918. godine, u Drugom svjetskom ratu i u budućnost moramo da gledamo zajedničkim ili gotovo jednakim pogledom", rekao je Vučić.

On je istakao da je ekonomska saradnja dvije zemlje dobra i da trgovinska razmjena raste, te da Francuska u Srbiji zapošljava više od 11.000 ljudi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR