11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Selaković: Ne postoji napad Srbije na Crnu Goru

Izvor: Foto: Screenshot Youtube

Region

Comments 4

Selaković: Ne postoji napad Srbije na Crnu Goru

Izvor: Beta/B92

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da ne postoji nikakav orkestriran niti dirigovan napad države Srbije na državu Crnu Goru, navodeći da Srbija priznaje Crnu Goru kao suverenu i nezavisnu.

"Srbija se trudi i želja joj je da razvija najbolje moguće odnose sa njom. Međutim, očito postoji ozbiljan broj problema u statusu srpskog naroda u Crnoj Gori, donošenjem Zakona o vjerskim slobodama ta situacija je još samo uzavrelija", rekao je Selaković za Radio televiziju Vojvodine.

On je rekao da pomoć u zaštiti srpskog naroda i pravoslavne crkve u Crnoj Gori, o čemu je bilo riječi iz vrha srpskih vlasti, može podrazumijevati svaku vrstu stručne i pravne pomoći, skretanje pažnje u diplomatskim aktivnostima.

Prema njegovim riječima, "ono što se radi, radi se u granicama šta je prihvatiljivo za djelovanje jedne suverene države prema drugoj suverenoj državi".

"Ustavna je obaveza Srbije da kao matična država srpskog naroda vodi brigu o Srbima van granica države", rekao je Selaković.

Prema riječima Selakovića, mitropolit SPC Amfilohije "nesporno posjeduje ozbiljan duhovni autoritet među pravoslavnim življem u Crnoj Gori".

Na pitanje da li će se Aleksandar Vučić i Milo Đukanović sastati u Beogradu ili Podgorici, a ne samo van ovih država, Selaković je rekao da je za to potrebno da se dva predsjednika usaglase.

"Ne možete naći zemlju u kojoj Vučić nije bio, da li kao predsjednik države ili Vlade u zvaničnoj posjeti, jedina u kojoj nije bio je Crna Gora. Naravno da to ima veze i sa statusom i pravima našeg naroda i predsjednik Vučić je o tome otvoreno govorio", rekao je Selaković. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

gost

Ako je Srbija maticna drzava srpskog naroda, to znaci da su svi Srbi u regionu dosli tamo iz Srbije. Pitam crnogorske Srbe kad su njihovi preci dosli iz Srbije u CG? Oni tvrde da su autohtoni u CG, dakle nijesu dosli niotkud. Pa kako im Srbija moze bit matica? Enigma...

MNE

Vi ste najveće zlo na ovim prostorima . Kad poslije svega ovoga što radite po Crnoj Gori možete da izjavite nešto tako . SRAMITE SE ! Nikad više 1918 !