3 °

max 8 ° / min 2 °

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 6°

Nedjelja

05.04.

20° / 8°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 6°

Utorak

07.04.

19° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Princ Čarls u martu dolazi u BiH

Izvor: Foto: EPA

Region

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Princ Čarls u martu dolazi u BiH

Princ Čarls će posjetiti Bosnu i Hercegovinu 17. i 18. marta 2020, saopšteno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

"Posjeta princa Čarlsa je pokazatelj sve veće posvećenosti Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini i regionu zapadnog Balkana, njegove podrške reformama kojima će se poboljšati život građana i stvarati svetlija budućnost, kao i dugogodišnje lične predanosti Njegovog visočanstva pomirenju na zapadnom Balkanu", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će princ Čarls posjetiti Sarajevo i Srebrenicu, a ključni dio će biti posjeta Memorijalnom centru u Srebrenici i obilježavanje 25. godišnjice genocida.

"U pratnji predstavnika udruženja preživjelih, među kojima će biti i majke koje još traže nestale članove porodice, odaće počast žrtvama", navodi se u saopštenju.

U Sarajevu će se princ Čarls sastati sa članovima Predsjedništva BiH, predstavnicima iz oblasti biznisa, politike, kulture, civilnog društva i Oružanih snaga.

Predviđen je i njegov sastanak sa vjerskim liderima u BiH, kako bi odao priznanje njihovom radu na pomirenju i izgradnji razumijevanja između zajednica.

Princ Čarls će se, kako je najavljeno, sastati i sa zanatlijama i posjetiti neke od istorijskih znamenitosti u starom dijelu Sarajeva.

Sastaće se i sa osobama koje se svojim radom zalažu za bolju budućnost zemlje, poput socijalnih preduzetnika, aktivista, proizvođača hrane, a osnovci iz različitih djelova BiH će mu predstaviti svoje projekte koje su razvili kroz program "Škole za 21. vijek", koji Britanski savjet sprovodi u svim osnovnim školama zapadnog Balkana.

"Njegovo visočanstvo će se susresti sa britanskim vojnicima koji doprinose očuvanju sigurnosti u BiH i jačaju odbrambenu saradnju između BiH i Ujedinjenog kraljevstva", navedeno je u saopštenju.

Princ Čarls je posljednji put posjetio BiH 2007.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR