16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radončić: Crna Gora lider u dobrim stvarima u regionu

Izvor: Ž. Miličević

Region

Tag Video
Comments 4

Radončić: Crna Gora lider u dobrim stvarima u regionu

Izvor: Avaz.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore jutros je na telefonskoj sjednici donijela odluku da izađe u susret BiH i poslala tri letjelice koje su namjenski kupljene za gašenje požara.

Na mostarskom aerodromu danas su Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH, i Obrad Mišo Stanišić, ambasador Crne Gore u BiH, posjetili posade tri air traktora koje je Vlada Crne Gore poslala BiH za gašenje požara na području Konjica, Jablanice i Prozor - Rame.

Ministar Radončić kazao je da je gest Vlade Crne Gore prema BiH primjer dobrosusjedskih odnosa.

"Prvi put se dešava da Crna Gora pomaže BiH u jednoj vanrednoj situaciji po našu zemlju. Mi smo imali sjednicu Vijeća ministara i zatražili smo međunarodnu pomoć. Kanaderi iz Hrvatske nisu došli, ali smo juče razgovarali s rukovodstvom Crne Gore i, zahvaljujući njihovom razumijevanju i njihovim resursima, koje ste vidjeli, dobili smo danas veoma uspješnu asistenciju u gašenju požara. Naša dva helikoptera Oružanih snaga BiH i lokalni vatrogasci nisu mogli da postignu rezultat. Ono što je veoma važno, u stanju na terenu, da se požar gasio oko Konjica na nekoliko veoma važnih lokacija, da se kuće spašavaju, jeste i poruka Crne Gore prema BiH, ali i cijelom regionu - da dobrosusjedski odnosi jesu prioritetni i da se Crna Gora, naročito nakon ulaska u NATO, koji omogućava određene resurse i privilegije, ponaša kao lider u dobrim stvarima u cijelom regionu. BiH, Vijeće ministara i građani BiH veoma smo zahvalni na takvom gestu Crne Gore", kazao je ministar Radončić.

Ambasador Stanišić rekao je da su piloti zadatak obavili krajnje profesionalno.

"Vlada Crne Gore jutros je na telefonskoj sjednici donijela odluku da izađe ususret BiH u ovoj, rekao bih, vanrednoj situaciji. Poslala je tri letjelice koje su namjenski kupljene za gašenje požara. One su danas djelovale na području Jablanice, Konjica i Rame i ono što sa zadovoljstvom mogu da kažem jeste da je cilj ostvaren. Da je Crna Gora po ko zna koji put dokazala da je prijateljska zemlja prema BiH i prema svim drugim državama u regionu. Što se tiče bilateralnih odnosa Crne Gore i BiH, mogu reći da oni treba da budu primjer svima, ne samo u regionu nego i šire", kazao je Stanišić.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Svaka čast CRNA GORO ! Nije dodik BIH. DA JE VJEČNA CRNA GORA !!!!!

Ramones

@Nikola Nijesu svi u BiH imali namjeru uskratiti posjetu nasem predsjedniku,niti su imali razloga za to,jedino se Dodik otvoreno protivio posjeti naseg predsjednika iz op nekih politickih razloga,naravno pod uticajem Beograda,i onoga sto se zbivalo prije korone prvenstveno ovdje,ali i u BiH.

Nikola

Mi radimo kako treba, to se računa, to vrijedi i to vidi ko treba da vidi. Isplati se ulagati u dobro, jer dobro se uvijek vrati... kao i što se loše uvijek vrati. Eto nam ih susjedi na sjeveru da potvrde...