14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slovenija ukinula restrikcije za ulazak iz Hrvatske

Izvor: Ilustracija/EPA/EFE

Region

Comments 0

Slovenija ukinula restrikcije za ulazak iz Hrvatske

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Slovenačka vlada donijela je odluku prema kojoj, zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane za Covid-19, trenutno više nema potrebe za dosadašnjim restrikcijama prilikom ulaska u tu državu iz Hrvatske.

"Vlada se upoznala s epidemiološkim stanjem u Republici Hrvatskoj koje je pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje iz koga se vidi da je rizik za širenje zaraze Covid-19 u obje države sličan, kao i da trenutno nema potrebe za posebnim ograničenjima kretanja između dvije države, niti potrebe za karantinom ili samoizolacijom prilikom prelaska granice", navela je slovenačka vlada u saopštenju koje prenosi Hina.

Poslije proglašenja kraja epidemije koronavirusa, krajem prošle sedmice, i najave da će ponovo otvoriti granice za državljane zemalja EU, ali uz prethodnu procjenu epidemiološke situacije u svakoj od pojedinih država tog prostora, Slovenija poslije olakšavanja režima na granici sa Hrvatskom radi na postizanju sličnih dogovora sa drugim susjednim državama.

Slovenački ministar privrede Zdravko Počivalšek izjavio je da je cilj da se sa susjednim državama sa sličnom epidemiološkom slikom dogovori ponovno otvaranje granica do početka juna, a juče je o tome razgovarao sa mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom.

Prema riječima slovenačkog ministra, cilj je da se utvrde protokoli za režim prelaza granice i osiguraju svi uslovi da ne dođe do ugrožavanja zdravlja, odnosno mogućnosti širenja koronavirusa.

Razgovore o takvom protokolu Slovenija je pokrenula i sa Austrijom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR