10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porfirije o slučaju silovanja: Nisam zabranio stručnu pomoć

Izvor: Screenshot Youtube Tv Hram

Region

Comments 1

Porfirije o slučaju silovanja: Nisam zabranio stručnu pomoć

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolit SPC Porfirije izjavio je da studentkinji, koja je optužila prodekana za nastavu Pravoslavnog bogoslavskog fakulteta Vladimira Vukašinovića za silovanje, nije zabranjivao odlazak kod psihoterapeuta, kako je ona tvrdila u ispovijesti.

Seksualno napastvovana studentkinja Bogoslovije izjavila je u svoj ispovijesti da joj je Porfirije “zabranio da traži pomoć od psihoterapeuta, jer je smatrao da to nije potrebno”.

“Mislila sam kako on predaje Pastirsku psihologiju, a i episkop je – ako mi on ne pomogne, ko će? Ali, kod episkopa Porfirija ne nalazim elementarnu pomoć”, napisala je ona.

Ipak, mitropolit Porfirije negira za Novu.rs ove navode i tvrdi da je upravo suprotno postupio, odnosno da je pomenutu djevojku uputio na svaku adresu na kojoj je mogla da potraži pomoć.

“Etička komisija fakulteta, čiji je predsjednik bio episkop zapadno-američki Maksim, članovi protojerej Vladan Perišić i moja malenkost, јednoglasno se složila da u okvirima svojih nadležnosti ne može da utvrdi da li je priča o kojoj pišete istinita. Prema tome, ni ja ne znam da li je istinita, ili ne. I tadašnji dekan, episkop braničevski Ignjatije, saglasio se sa odlukom Еtičke komisije, jer u svakoj civilizovanoj zemlji u ovako delikatnim temama najprije, odlučuju druge odgovarajuće ustanove, a potom fakulteti. Tvrdnja, pak da sam branio da se obraća psihoterapeutu, jednostavno ne odgovara istini, i pri tom je i nelogična. Ne znam kako sam mogao zabraniti?! Naprotiv, upućivao sam je na svaku adresu na kojoj je smatrala da može dobiti pomoć”, rekao je on.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Rhaegal

Dosta ih je samo viđet sa slike kakvi su, a ne bit oci u oci sa takvim demonima. Bez povjerenja sam u pravosudni sistem, ako Kacavenda seta slobodno, ne vidim razlog sto ne bi i ovaj zlotvor.