15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popunjeni bolnički kapaciteti u Beogradu, pacijenti prebačeni u Požarevac

Region

Comments 0

Popunjeni bolnički kapaciteti u Beogradu, pacijenti prebačeni u Požarevac

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Devet pacijenata prebačeno je iz Beograda u kovid bolnicu u Požarevcu, jer su u Beogradu bili popunjeni bolnički kapaciteti, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je objasnio da će iz beogradskih kovid bolnica lakši pacijenti biti prebačeni u "Štark" arenu kako bi se oslobodila mjesta za one u teškom stanju, kojih je dnevno između 100 i 200.

Poslije sastanka sa direktorima kovid bolnica, Lončar je rekao da će privremena bolnica u Areni početi da radi u toku popodneva, a u nju će biti premješteni pacijenti iz bolnica "Dr Dragiša Mišović", Zvezdara, Zemunske bolnice. To su pacijenti kojima se stanje poboljšava, i kojima je ostalo dva ili tri dana primanja terapije, objasnio je Lončar.

"Morali smo da nađemo rješenje do sjutra ujutru, jer se sjutra ujutru otvara bolnica Banjica", istakao je Lončar i dodao da se za 24 sata hospitalizuje između 100 i 200 pacijenata kojima se stanje pogorša i koji su u teškom stanju.

"Ove bolnice će prihvatiti te pacijente. Devet pacijenata je otišlo u Požarevac u kovid bolnicu, ona je rezerva. Ako se popuni Požarevac, spremili smo bolnicu u Smederevu da primi te pacijente", rekao je Lončar.

On je naveo da ima pacijenata koji se kasno javljaju ljekaru, tek poslije sedam i više dana visoke temperature i u teškom stanju, kada im je, prema Lončarovim riječima, izuzetno teško pomoći.

Lončar je apelovao na građane da ukoliko imaju simptome koronavirusa ili su sumnjivi na virus da se jave u kovid ambulante ili u neki od trijažnih centara, odakle će u zavisnosti od kliničke slike biti upućeni u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Najavio je da pored povratka Ortopedske bolnice Banjica u kovid sistem, došlo je i do preraspodjele vezane za Niš i Užice. On je dodao da će profesor Mijomir Pelemiš biti koordinator za Užice, gdje raste broj pacijenata.

Kada je u pitanju situacija u Sjenici, Lončar je kazao da je dogovoreno da Dom zdravlja služi samo za kovid negativne pacijente, a da je Vojska Srbije napravila privremeni objekat za one koji su kovid pozitivni. Prema Lončarevim riječima, oni će tu biti pregledani i testirani, a kovid pozitivni će biti prebačeni u bolnicu u Novom Pazaru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR