11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasador Rusije na razgovoru u MSP BiH zbog izjave o putu te zemlje u NATO

Izvor: MVP BIH

Region

Comments 0

Ambasador Rusije na razgovoru u MSP BiH zbog izjave o putu te zemlje u NATO

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković pozvala je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova u MSP BiH na razgovor.

Turković je obavila zvanični razgovor sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim, od koga je zatražila pojašnjenje vezano za izjavu koju je dao u medijima, vezano za put BiH u NATO, prenosi N1.

Ambasador Ivancov je izjavio da Ruska Federacija podržava suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, kao i ravnopravnost njena tri konstitutivna naroda. Ponovio je stav da Bosna i Hercegovina, kao suverena i međunarodno priznata država, ima pravo da sama odluči kome će se pridružiti i da je ta odluka isključivo u nadležnosti Bosne i Hercegovine i njenih naroda i građana.

Naglasio je stav Ruske Federacije da želi da na Balkanu ima stabilizatorsku ulogu, ali i da vjeruje da NATO ne doprinosi miru i stabilnosti na Balkanu.

Ministarka Turković je istakla da su i do sada politički lideri Bosne i Hercegovine sve odluke koje se tiču spoljne politike donosili konsenzusom, mada to uvijek nije bilo lako. Istakla je da je i Program reformi, koji je poslat u NATO, usaglašen na isti način.

Izrazila je uvjerenje da je Ruska Federacija prijatelj Bosne i Hercegovine i istakla da očekuje da će svi prijatelji u budućnosti poštovati odluke koje donesu narodi i građani Bosne i Hercegovine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR