11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbija: Teška noć, Institut za reumatologiju postaje kovid bolnica

Izvor: EPA/EFE

Region

Comments 0

Srbija: Teška noć, Institut za reumatologiju postaje kovid bolnica

Izvor: Blic

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar kaže da podaci od prethodne noći ne ohrabruju, kao i da je tokom jučerašnjeg dana i protekle noći samo u Beogradu bilo više od 3.000 pregleda. Poručio je da ti podaci pokazuju kako se mi ponašamo i kako se lično borimo protiv korona virusa.

Lončar je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je u toku posljednjeg dana i noći u Beogradu bilo 3.185 pregleda, a samo na Infektivnoj klinici 318.

"Od toga smo imali negdje oko 270 prijema, znači pacijenata koji su morali da budu primljeni što u Beogradu što u unutrašnjosti. To nisu uopšte podaci sa kojim možemo da budemo zadovoljni", poručuje Lončaer i dodaje da oni odražavaju kako se mi ponašamo i kako se lično borimo protiv korona virusa.

Kada je riječ o kapacitetima u prijestoničkim kovid bolnicama, Lončar kaže da posle toliko prijema samo se čeka da ode jedan pacijent istog momenta se presvlači posteljina i dolazi novi pacijent.

"Mi smo prinuđeni već dva dana da pacijente koji su iz Beograda i koji zaslužuju bolničko liječenje moraju da legnu ili u Mladenovcu ili u Požarevcu ili u Smederevu, sada proširujemo te kapacitete na Čačak na Šabac, moramo da se snalazimo da bi svakom pacijentu omogućili adekvatne uslove liječenja", rekao je Lončar.

Ukazao je da je otvorena privremena bolnica Arena, ali je ograničena samo za pacijente koji nisu za poluintenzivnu i intenzivnu njegu, kao i da privremene bolnice dobija i Kragujevac i Niš.

"Već u ponedjeljak Institut za reumatologiju ćemo pretvoriti u kovid bolnicu. Pacijente koji su na bolničkom liječenju idu u Klinički centar na jednu ili dvije klinike, a čitav kapacitet Instituta za reumatologiju ćemo pretvoriti u kovid bolnicu jer nemamo izbora", rekao je Lončar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR